Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Електричество"
Електричеството е просто организирана светкавица.
Джордж Карлин
Ако присъствието на електричество може да стане видимо във всяка част на веригата, не виждам причина, поради която информацията да не може да се предава моментално от електричеството.
Самюъл Морз
Когато двама души се отнасят един към друг автентично и човешко, Бог е електричеството, което се разраства между тях.
Мартин Бубер
Какво е душата? Тя е като електричеството - не знам наистина какво е то, но е сила, която може да освети стая.
Рей Чарлс
В исторически план сме живели в нация с енергийна зависимост. Зависимост от другите за нашето отопление и електричество и за нашето гориво за транспорт.
Майк Помпео
Именно движението между отрицателния и положителния полюс създава електричество. Привличането между мъжа и жената създава нов живот. Динамиката на Вселената е диалектична, очевидно в конфликт, но се случва в по-широк контекст на единство и цялост. Това е разбирането на визията на Тантра.
Марго Ананд
Това, което обичам в Ню Йорк, е само електричеството, което усещам веднага.
Джак Дорси
Ние сме на Колорадо - това означава нещо повече за мен от електричество или впрегната река.
Бари Голдуотър
Вечер угасне електричеството. Обгърне ме благодетелна тъмнина. Все едно че съм сама. Никой не ме вижда. Дори мога да плача. Какво блаженство! Да плачеш, без да те питат защо плачеш, без да те утешават. Но за такова щастие се изисква тренировка: да плачеш, без да издадеш никакъв звук, и да си готов да отговориш на внезапен въпрос с най-невинен глас: "Четката е на етажерката!""
Блага Димитрова
Сега, когато всички сме съгласни, че контрацепцията е лоша идея, нека разгледаме по-внимателно електричеството и сапуна.
Анди Боровиц
Съвсем очевидно е, че западният начин на живот, който разчита на гигантски количества електричество, изразходва много повече ресурси, отколкото животът, основан на препитанието. Малко повече бедност би било добре.
Том Ходжкинсън
Светът е по-малък. Парата и електричеството, страхотните кораби, железниците и многото записани преживявания го направиха така; но тъй като обиколката на тази земя сякаш намалява, търговските й начинания нарастват.
Гордън Селфридж
Електрически крушки. Електричество. Изглежда вероятно нашето да е последното поколение, което някога е гледало с широко отворени очи към нещо наистина ново. Че нашият вид ще бъде последният, който някога невярващо се взира в създадено от човека нещо, което не би могло да съществува. Направихме чудеса, момчета. Чудя се само колко от тях са останали да направят.
Греъм Мур
Когато сте свикнали да имате електричество и изведнъж ви го отнемат, вие сте само на една крачка от това да сте диво животно.
Джеф Кини
Но истинската тайна на неговата привлекателност се крие в огромния му чар. Тя буквално се разлива около него във въздуха, който бръмчи и пука, сякаш пренаситено с електричество.
Кийт Стюарт
За да убиете съвременната цивилизация, просто изключете електричеството.
Леонид Панасенко
Не, откъде знаеш, че съм добър? Наистина ли можеш да разбереш, като погледнеш някого? Ами ако някой може да види доброто вътре в хората, в цветове, как аз виждам електричеството?
Лия Томас
- И тогава турбините генерират електричество, което отива в целия град. -Искаш да кажеш, че не се задвижват от гигантски хамстери на колела? Бях дезинформиран.
Майкъл Грант