Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Моряк"
Ако знаеш история, която си заслужава да се разкаже, и мислиш, че можеш да я разкажеш добре, това, което трябва да направиш, е да я разкажеш. Независимо дали е свързана със секс, моряци или конната полиция.
Дашиъл Хамет
Хората, които не ме харесват, говорят, че аз съм боклук, тъй като имам татуировки. Аз мисля, че това безумие, понеже е 2008, а не 1950 година. Татуировките не са само при моряците. Това е форма на изкуство, която аз намирам за прекрасна. Аз ги обичам.
Меган Фокс
Някои хора могат да кажат, че извитите ми панели изглеждат като платна. Е, аз съм моряк, така че предполагам вероятно използвам тази метафора в работата си - макар и не съзнателно.
Франк Гери
Днес може да изглежда трудно, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали. Вместо това си спомняме от домовете си и от прага си. Но нашите улици не са празни; те са изпълнени с любовта и грижата, която изпитваме един към друг. И когато гледам страната ни днес и виждам какво сме готови да направим, за да се защитаваме и подкрепяме един друг, казвам с гордост, че ние все още сме нация, която онези смели войници, моряци и летци биха признали и на която биха се възхищавали.
Елизабет II
Душата живее в тялото подобно моряк на кораб.
Амос Оз
Никой моряк никога не навлиза в по-неизследвано море от средностатистическия човек, роден през 20-ти век. Нашите предци знаят своя път от раждането до вечността; озадачени сме за вдругиден.
Уолтър Липман
За моряците, които обичат вятъра, паметта е добро пристанище за отпътуване.
Едуардо Галеано
Добро дело, съчетано с възможността да пребият някой, бе съвършеното прекарване за група пияни моряци.
Лоис Макмастър Бюджолд
При моряка няма труден или лесен път има само един път - славният.
Павел Нахимов
Моряк без собствен кораб беше като рак-отшелник без черупка.
Ричард Макена
Спокойните морета никога не създават добър моряк.
Франклин Делано Рузвелт
Радостите на моряците са толкова прости, колкото и детските.
Бернар Моатесие
На моряците в любовта никога не им е вървяло.
Василий Аксьонов
Десет географи, които смятат, че светът е плосък, ще се стремят да засилят грешките един на друг... Само моряк може да ги оправи.
Джон Ралстън Сол
Имам устата на моряк.
Кристен Бел
И така, за последен път Том се изкачи по стотиците стълби. За последен път той изпълнява алхимията на блясъка от сяра и нефт. За последен път той изпрати сигнала си до моряците на километри за: пазете се.
М. Л. Стедман
Опитният моряк не се бори с течението и вятъра, а им позволява да се насочват в посоката, която той е избрал.
Болеслав Прус
Ние, моряците работим като коне за парите си и ги харчим като магарета.
Тобаяс Смолет