Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пушка"
Дойдох, носейки маслинена клонка в едната ръка, и пушката на борец за свобода в другата. Не допускайте маслинената клонка да падне от ръката ми.
Ясер Арафат
Тези, които имат огромната нечестност да се бият с урна в едната ръка и пушка в другата, нямат място в демократичната политика.
Нийл Кинък
Ако в първо действие на стената е окачена пушка, то в последното действие тя непременно ще гръмне.
Антон Чехов
Писалките, които пишат срещу разоръжаване, са направени от същата стомана, от която са направени пушки.
Аристид Бриан
Имаме достатъчно проблеми с жените, без да им даваме пушки M16.
Бари Голдуотър
Стига да имаш барут и пушка, кон и куче, тук, в платата, можеш да уловиш диво магаре или газела и на воля да ги изядеш, след което да си дремнеш.
Ма Дзиен
...ако стреляш по миналото с пистолет, бъдещето ще те застреля с пушка.
Расул Гамзатов
Пушка - изобретение, което се препоръчва само на себе си.
Теодор Адорно
Какъв вид войник носи музика вместо пушки?
Хуанг Сок-йонг
Преподавам редовно от 41 години в малки колежи и не мога да си представя какво би означавало за мен или колегите ми да съм въоръжен с пистолети или пушки вместо с книги и задълбочени познания по избраните от нас дисциплини.
Джей Парини
Ако стреляте в миналото с пистолет, то ще ви отвърне с пушка.
Александра Маринина
...всички пушки в света са създадени с цел да се удави човешкият дъх, тези открити вдишвания, тази широко отворена мимолетност.
Илзе Айхингер
Имам повече вяра в пушката си от всеки мъж, това е сигурно.
Керелин Спаркс
Когато оръжията са извън закона, само отстъпниците ще имат пушки.
Луис Л'Амур
Кълна се да не се щадя в борбата с врага. И да убия сто нацисти с тази пушка.
Людмила Павличенко
Винаги съм се страхувал от празните пушки. С тях се разбиват глави. (374)
Станислав Йежи Лец
Българи юнаци, ще ли още спим? Дигайте байраци, да се освободим! О лъв, събуди се от дълбокий сън, силно провикни се от Балкана вън. Пушки и топове като загърмят, саби и ножове ще да зазвънчат.
Добри Чинтулов
Ден денувам – кътища потайни нощ нощувам – пътища незнайни; няма тато, нито мама – тато да ругае, мама да ридае... Леле моя ти Пирин планино! Море черно цариградско вино. С враг врагувам – мяра според мяра, с благ благувам – вяра зарад вяра; нямам братец, ни сестрица – братец да ме хвали, а сестра да жали... Леле моя сабя халосия! Море люта одринска ракия. Бог богува – нека си богува, цар царува – века ли царува? Нямам либе, първа обич – мене да очаква и да ме оплаква... Леле моя пушка огнебойка! Море тънка солунска девойка.
Пейо Яворов