Цитати на тема "Влюбване"
Рядко се случва да имам гадже – това се случва само ако се влюбя. Забелязах, че хората, които никога не са във връзка, само за да бъдат във връзка, запазват детската си искра, защото в крайна сметка не се примиряват с неща, които ги правят нещастни, и никога не се чувстват така, сякаш са взели по-малко от това, което е излязло там за тях. Така че за мен това, че съм необвързан, е това, което правя, а влюбването е изключение.
Памела Редмънд Сатран
Ако нямахме надежда - за лек, за спечелване на лотарията, за влюбване, за края на войната, за това, че сме лишени от злоупотреби или имахме храна, топлина, дрехи и подслон - нямаше да имаме причина да продължи. Това, на което се надявате, няма значение, а по-скоро същността на самата надежда.
Бърни С. Сийгъл
Когато хората възприемат отношенията си на ниво: "О, какъв добър човек е, колко е очарователен, интелигентен, интересен и колко много можеш да вземеш от него!" - в това всъщост се състои влюбването. Съпрузите престават да бъдат интересни един на друг, защото още в самото начало се отнасят един към друг потребителски, още преди брака...Те живеят, задоволявайки жаждата си с другия човек – интелектуална, душевна, духовна, физиологична. И тогава хората бързо се насищат, изпиват се един друг като коктейл в горещо време. А ако в сърцето звучи призивът: "Какъв човек е, как ми се иска да го направя щастлив, колко много искам да му дам, да му послужа, да му бъда полезен ...", тогава любовта с времето само ще се умножава.
Алексий Умински
Когато бях на седемнайсет години, за първи път се влюбих в един художник, който се оказа моята голяма любов. И първата ми любов, с когото в момента сме добри приятели, без намесата на нещо интимно и без да е валидна поговорката, че първата любов ръжда не хваща. Всъщност, при мен приятелството не хваща ражда. Аз по принцип съм емоционална и влюбчива натура. И аз се влюбих в него. Той приличаше на Георги Христов, моя любим изпълнител. Имаше неприятна прилика с него и дори пееше така добре, както него. Той се казваше Денис. Но тази любов не видя реализация, защото ми е трудно да си спомня какво се случи, но той беше по-темпераментен от мене и пожела много рано да консумираме връзката си, а аз не бях готова за това. И се размина във времето нашата за кратко възникнала любов, влюбване.
Сашка Васева