Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идиотизъм"
Свободата и идиотите правят променлив микс. И тъжната истина е, че коефициентът на идиотизъм в общото население е тревожно висок.
Джак Макдевит
Имам две дъщери и съм направила всичко, което е по силите ми, за да им попреча да асимилират, дори да са наясно, идиотизма си относно теглото си.
Айлет Уолдман
Идиотизма защитава от самоубийство.
Емил Дюркхайм
Съществува определен род интелектуализъм, преминаващ в идиотизъм.
Лудвиг Ерхард
По-голямата част от живота преминава в малоумно затъпяване, в безпомощен идиотизъм: отваряш вратата, запалваш цигара... В живота на човека има само няколко проблясъка. Всичко останало е сива мъгла.
Жан Жене
Може ли да се разглежда колективният идиотизъм като консенсус?
Валентин Домил
Идиотизмът - това е глупост, домислена до края.
Генадий Малкин
Тъжната истина е, че повечето съвети, с които сме бомбардирани, варират от неутрални до увреждащи. В някои случаи това наистина може да бъде много вредно. Консултиране на хора с диабет например да ядат нискомаслена и високо въглехидратна диета. Като част от вредния идиотизъм това наистина не би могло да бъде подобрено.
Малкълм Кендрик
Това, което много хора правят и одобряват, не може да бъде погрешно: такава е логиката, наистина, това е логиката на идиотизма, която обявява всеки, който не е съгласен, за идиот.
Маркус Вернер
Забравете изкуствения интелект – в смелия нов свят на големите данни трябва да внимаваме за изкуствения идиотизъм.
Том Чатфийлд
Националното съзнание, философски погледнато, е идиотизъм. Получаваш националността си случайно, наложена без да те питат от мястото, където си роден. Не можеш да се гордееш с това. Същото е и с кръщението.
Хорст Екерт (Янош)
Изглежда, че милостта съществува преди всичко като животински инстинкт, толкова дълбоко вкоренен, че умствената дегенерация, която работи отгоре надолу, не я унищожава, докато умът не потъне в по-ниските степени на идиотизъм.
Чарлз Кули
Идиотизмът е особеност на склада, повратна точка на речта, език, диалект, смислена реч.
Владимир Дал
Във фаталните произшествия често може да се забележи отблясък от някакъв вселенски, космически идиотизъм.
Владимир Савченко
Не съществуват лекарства за идиотизма.
Дженива Лий
Разбрах, че това е идиотизъм. Всичко грешно. Чувствам се добре.
Кендар Блейк
Аз приемам медиите, както приемам космоса. Казват, че съм "против" или "за" Гутенберг. Това е идиотизъм. Смятам, че технологиите са неща, напълно идентифицируеми, секреции на нашите материални тела. А те си въобразяват, че технологиите са странни завоеватели, идващи от други светове.
Маршал Маклуън
Младостта е само биологическо предимство. В крайна сметка всичките световни идиотизми се осъществяват повече от младите, отколкото от старите.
Андрей Пантев