Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съперник"
Ученикът никога няма да надмине учителя, ако вижда в него само образец, а не съперник.
Висарион Белински
Най-голямото изкуство в шахмата се състои в това, да не показваш на съперника, какво може да направи.
Гари Каспаров
Компютър - единственият съперник, който не намира оправдания, когато губи от мен.
Боби Фишер
Артистът не е преписвачът на света, той е неговият съперник.
Андре Малро
В това се и състои шахматът. Днес ти даваш на съперника урок, а утре той на теб.
Боби Фишер
Преводача в прозата - роб, преводача в стиховете - съперник.
Василий Жуковски
Аз прегръщам своя съперник, но само с цел да го задуша.
Жан Расин
...че преводачът на проза е роб на автора, а преводачът на поезия е съперник.
Андрей Макин
Твоят любим те нарича с чуждо име. Очите му се задържат твърде дълго върху най-добрия ти приятел. Той разказва с вълнение за момиче на работа. И огънят пламва. Ревността - тази отвратителна комбинация от притежание, подозрение, ярост и унижение - може да завладее ума ви и да застраши самата ви същност, докато съзерцавате своя съперник.
Хелън Фишер
Двата ни най-големи съперника бяха приспособили целия си сезон към тази цел да ни победят. Разбира се, голям комплимент е, че те бяха толкова мотивирани да ни спрат, но беше много трудно да се изправим в два подобни мача толкова близо един до друг.
Денис Бергкамп
Моят главен съперник съм аз самата. Винаги съм се борила само със самата себе си.
Елена Исинбаева
Не трябва да забравяте, че е необходимо с уважение да се отнасяте към всеки съперник. И тогава ще уважават и твоят отбор.
Икер Касиляс
Най-добрият съперник ще намериш там, където най-малко търсиш.
Гай Ричи
Моя съперник няма да бъде избран, ако нещата не отидат на зле. А нещата няма да отидат на зла, ако не го изберат.
Джордж Х. У. Буш
Въпросът е дали една уверена Европа ще бъде съперник на Северна Америка - или ще работят заедно и ще се превърнат в по-единен блок.
Норман Дейвис
В шахматът сам не можеш да създадеш шедьовър. Нужен е съперник на висше ниво.
Гари Каспаров
Той беше много добър. Бих предложил на следващия му съперник да не ме търси за съвет.
Андре Агаси
"Средните хора на швеците са много добри” (коментар за съперника)
Димитър Пенев