Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Терапевт"
Карам хората наистина да се приемат безусловно, независимо дали техният терапевт или някой друг ги обича или не.
Албърт Елис
Започнах да се наричам рационален терапевт през 1955 г.; по-късно използвах термина рационален емоционален. Сега наричам себе си рационален емоционален поведенчески терапевт.
Албърт Елис
Някои търсят комфорта в кабинета на терапевта си, други се отправят към кръчмата в ъгъла и се гмуркат в халба, но аз избрах бягането като моя терапия.
Дийн Карнасис
Терапевтите ви казаха, че трябва да намерите щастие в себе си, преди да го получите от друг човек.
Нед Визини
Защо изпитваме ревност? Терапевтите често разглеждат демона като белег от детска травма или симптом на психологически проблем. И е вярно, че хората, които се чувстват неадекватни, несигурни или прекалено зависими, са склонни да бъдат по-ревниви от другите.
Хелън Фишер
Уча хората да бъдат гъвкави, научни и логични в мисленето си и следователно да бъдат по-малко склонни към промиване на мозъци от терапевта.
Албърт Елис
Няма "крайна цел на терапията". Мисленето, че има някаква крайна или универсална цел на терапията, е една от най-фундаменталните грешки в нашата област. За мен тази концепция е доста арогантна, сякаш терапевтите са някакви духовни експерти, които знаят какви трябва да бъдат човешките същества.
Дейвид Бърнс
Това, което ме натъжава, е да виждам пациенти, които ходят на терапия от години и години без промяна, но продължават да ходят при същия терапевт. За мен това не е правилно.
Дейвид Бърнс
Най-добрите терапевти, които могат да се справят с тъгата, гнева и безпокойството, е да помогнат на пациентите да живеят в по-удобната част от зададения диапазон.
Мартин Селигман
Няма нужда от връзка между болката и промяната. Но съществува един клас човешки същества, които трябва да бъдат наранени, за да се променят, и това са терапевтите. Повечето терапевти твърдо вярват, както съзнателно, така и подсъзнателно, че промяната трябва да бъде бавна и болезнена.
Ричард Бандлър
Когато тя растеше, децата не посещаваха терапевти. Но е друго време.
Шари Лапена
Важно е терапевтът да пази тайните на пациента и да не се опитва да ги открие. Ако извадим на светлина онова, което не се отваря само пред нас, то веднага ще загуби силата си.
Берт Хелингер
Фройд имаше ген за неефективност и мисля, че аз имам ген за ефективност. Ако не бях терапевт, щях да съм експерт по ефективност.
Албърт Елис
Ефективната психотерапия работи, защото терапевтът продължава да расте като личност и като лечител.
Джед Даймънд
Добрият терапевт използва цялото си същество, за да се ангажира напълно с цялото същество на човека, идващ за помощ.
Джед Даймънд
Аз съм терапевт повече от четиридесет години и със сигурност има място за "мъдри старейшини" в лечебния процес. Но повечето хора, през повечето време, могат да излекуват себе си и тези, които обичат, с помощта на семейството, приятелите и общността си.
Джед Даймънд
Родителите и терапевтите предлагат безусловна любов, без да е необходимо тя да бъде върната, но и двете страни растат в любов, разбиране и приемане.
Джед Даймънд
Фройдистките терапевти много слушат и много малко убеждават и това беше една от причините в крайна сметка да се откажа да бъда анализатор. Трябваше да си твърде пасивен и да не говориш, и не можеше да даваш домашно на клиентите. Докато все още бях анализатор, написах няколко статии, критикуващи психоанализата, но анализаторите не се вслушаха в моите възражения. Така че най-накрая се отказах от психоанализата, след като я практикувах шест години.
Албърт Елис