Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоличност"
Ако културата е къща, тогава езикът е ключът към входната врата и към всички стаи вътре. Без език... ще се загубиш, ще останеш без дом, без пълна самоличност.
Халед Хосейни
Без работа толкова голяма част от самоличността просто се изпарява.
Джошуа Ферис
Вярно е, че управлявам мултинационална група, но нямам интереси в Индия. Така че, моля, кажете ми каква трябва да бъде моята самоличност?
Лакшми Митал
Без достойнство самоличността се изтрива.
Лаура Хиленбранд
Без достойнство самоличността се изтрива. При липсата му хората се определят не от самите себе си, а от техните похитители и обстоятелствата, при които са принудени да живеят.
Лаура Хиленбранд
Затова те трябва да дойдат на масата и да постигнат споразумение, което да защити тяхната самоличност.
Джон Хюм
Жените биха били по-добре, когато вече нямаха нужда от мъже, отколкото от собствената си независима самоличност... Колко време ми отне след развода ми, за да разбера, че да останеш сам не е същото като да бъдеш самотен.
Алис Стейнбах
Имам множество самоличности. Аз съм британец. Аз съм пакистанец. Аз съм мюсюлманин. Аз съм писател. Аз съм баща. И всяка идентичност има богати нюанси. Затова трябва да внимавам да разглеждам вашата идентичност и тази на другите по същия начин.
Зиауддин Сардар
Самоличността не е по договаряне. Самоличност, която сте постигнали по споразумение, винаги е затвор.
М. Джон Харисън
Проценти! Те са за икономисти, анкети и политици. Процентите не могат да определят вашата самоличност.
Мери Пиърсън
Много е вълнуващо да се чувстваш като различна жена с нова самоличност.
Трини Уудол
Понякога изглежда, че самоличността ми е въпрос на мнение.
Шанън Хейл
Преди години хомосексуалистите получиха специален статут в племето. Имаха силно лекарство. Мисля, че днес това е още по-вярно, въпреки че нашето племе е асимилирано в хомофобия. Имам предвид, че човек трябва да притежава магия, за да утвърди своята самоличност, без да се съобразява с всичките глупости, нали?
Шърман Алекси
Семената, които посеете днес, няма да дадат реколта до утре. По тази причина вашата самоличност не се крие в текущите ви резултати. Това не сте вие. текущите ви резултати са това, което сте били.
Джеймс Артър Рей
Нашите цифрови преживявания са извън тялото. Това ни пристрастява към обезличено поведение в среда, в която самоличността на човек може да бъде отговорност. Но колкото по-анонимно се ангажираме с другите, толкова по-малко изпитваме човешките последици от това, което казваме и правим. Като се съпротивляваме на изкушението да се ангажираме от очевидната сигурност на анонимността, ние оставаме отговорни и присъстващи - и е много по-вероятно да внесем човечеството си с нас в дигиталната сфера.
Дъглас Рушкоф
Нашите невидими управители в много случаи не знаят самоличността на своите колеги във вътрешния кабинет.
Едуард Бернайс
Мисля, че времето върви все по-бързо. Казвам това на няколко месеца от четиридесетия ми рожден ден. Не знам кога и дали самоличността на някого настига реалната му възраст. Лично аз имам чувството, че току-що се справих с тридесет и пет.
Елиф Батуман
Когато някой поиска услуга, включваща информация, ако не го познавате или не можете да потвърдите самоличността му, просто кажете не.
Кевин Митник