Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Убеждаване"
Единствените пътища на изследване, за които трябва да се мисли: едно, че е и че не е възможно да не бъде, това е пътят на убеждаването (защото истината е неин спътник); другото, че не е и че не трябва да бъде - това, което ви казвам, е път, който е напълно непознат.
Парменид
Лудостта сама по себе си е наистина ужасяваща, доколкото не можете да я преодолеете със заплахи, убеждаване или подкупи.
Джоузеф Конрад
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Случайно си мисля, че политиката те прави избираем, но причината за това е, че политиците понякога говорят за избираемост, сякаш това е просто въпрос на измама на обществото. Всъщност това е въпрос на убеждаване на обществеността и според моя опит обикновено обществеността го разбира правилно.
Тони Блеър
Пътят не винаги е лесен, но за да завършите едно произведение до завършване, ще ви трябва силен характер, широка основа на знанието и огромна сила на убеждаване.
Сантяго Калатрава
Въздържай се от спор – спорът е най-неизгодното условие за убеждаване. Мненията са като гвоздеи: колкото повече удряш по тях, толкова повече се забиват.
Ювенал
Вярваме, че можете да постигнете много повече чрез убеждаване и като насърчавате Китай да се отвори към външния свят, отколкото като обръщате гръб на Китай.
Тони Блеър
Социалната и културна промяна, колкото и да е желателна, не трябва да се осъществява от двигателите на националната власт. Нека чрез убеждаване и образование се стремим да подобрим институциите, които считаме за дефектни. Но нека, правейки това, да спазваме редовните процеси на закона. Всеки друг курс поставя на трона тирани и обрича свободата.
Бари Голдуотър
Изкуството е убеждаване. Актьорът убеждава първо себе си и чрез себе си публиката.
Лорънс Оливие
Не съм сигурна дали мога да готвя. вероятно мога. Но аз съм наистина добра в убеждаването на всеки около мен да готви за мен.
Нина Гарсия
Тя притежаваше онзи вроден дар на убеждаване, който повечето земни жени притежават, когато резултатът е по-важен от изречените думи.
Олга Ларионова
Няма надеждни методи за убеждаване, а тези, които се доближават, са принудителни и опасни, защото надделяват над волята, вместо да убеждават ума.
Ос Гинес
Всъщност има само два пастирски проблема, които някога ще срещнете. Първият е следният: убеждаване на тези, които са под властта на греха, че са под властта на греха. Това е задачата на евангелизма. И [второ], убеждаване на онези, които вече не са под господството на греха, че вече не са под господството на греха, защото са Христови.
Синклер Фъргюсън
Логиката е безсилна, безсилни са и най-силните аргументи за убеждаване на хората с помрачено съзнание.
Феликс Юсупов
1. Бъдеща визия - ясна визия къде отиваш. 2. Здрава стратегия за достигане до там. 3. Инструменти за убеждаване на ключови хора - колеги, съотборници, членове на семейството и т.н. - да се ангажират със споделена визия и стратегия. 4. Ефективно изпълнение.
Джеймс Кантън
Това, от което се нуждаем, не е повече учене, не повече красноречие, не повече убеждаване, не повече организация, а повече сила от Светия Дух.
Джон Стот
То [събитие от 11 септември] надхвърли политическото и премина в метафизичното. Тук работеше някакво космическо, демонично качество на ума, което отказваше да има интерес към диалог и политическа организация и убеждаване.
Едуард Саид
Харесвам закона. Харесва ми частта, която е за разсъждения, за убеждаване, за разказване на истории, за опит за изграждане на структури, които попадат в рамките на правилата.
Кен Лиу