Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мироглед"
Не забелязвате ли, че има определени моменти, когато сте естествено вдъхновени за самонаблюдение? Работете внимателно с тях, защото това са моментите, в които можете да преживеете мощно преживяване и целият ви мироглед може да се промени бързо.
Согиал Ринпоче
Когато прочетох Упанишадите, които са част от Веданта, открих дълбочина на мирогледа, която караше моето християнство да изглежда като трети клас.
Хюстън Смит
Бих казал, че 90 процента от християните нямат мироглед, с други думи възглед за света, основан на Писанието и отношения с Бог.
Джош Макдауел
Класическият мироглед беше атомистичен и индивидуалистичен; то разглежда обектите като отделни от тяхната среда и хората като отделени един от друг и от заобикалящата ги среда. Системният възглед възприема връзките и комуникациите между хората, между хората и природата и подчертава общността и почтеността както в естествения, така и в човешкия свят.
Ервин Ласло
Моят мироглед, моята философия, моите нагласи, моите взаимоотношения, моето родителство, моят брак - всичко е преобразено от връзката ми с Христос.
Лий Стробъл
Малко хора изглежда осъзнават, че възкресението на Исус е крайъгълният камък на мирогледа, който предоставя перспективата на целия живот.
Джош Макдауел
Нейният кръгозор беше ограничен и се определяше от кръгозора на околната среда, но ограниченият ум забелязва ограничеността само в другите. Затова тя смяташе, че нейният мироглед е необикновено широк и ако те с Мартин нямат сходни възгледи, то е само поради неговата ограниченост; тя мечтаеше да го научи да гледа с нейните очи и да разшири кръгозора му, за да се слее той с нейния кръгозор.
Джек Лондон
Нашите нужди, според Маслоу, са това, което ни мотивира да направим всичко необходимо, за да реализираме целта си в живота. задоволяването на тези потребности определя мнението ни за себе си, самочувствието ни и се отразява на мирогледа ни.
Маркъс Уийкс
Проблемът, разбира се, е, че езиците не са само езици. Те също са мирогледи - и следователно до известна степен непреводими...
Нанси Хюстън
Приемете, че вашият мироглед не се понася от обществото. Нещо повече: Не приемайте, че онези, които мислят различно, са идиоти. Преди да не им се доверите, поставете под въпрос собствените си предположения.
Ролф Добели
Е, аз съм будист, Рей, и така част от моя будизъм ми позволи да погледна малко по-дълбоко в хората и събитията в живота ми, които са ме създали. И мисля, че голяма част от този будизъм се проявява в мирогледа в този роман.
Сандра Сиснерос
Ако човешкият живот трябва да оцелее на тази планета, старият дуалистичен мироглед, с хора от едната страна и околната среда, от друга, трябва да даде нова визия, която да ни свързва с всичко останало и да ни кара да се грижим и да поемаме отговорност за него.
Хюстън Смит
Най-лошото, което можете да кажете за либертарианците, е, че те са интелектуално незрели, замръзнали в мирогледа, много от тях погълнати от четенето на романи на Айн Ранд в гимназията. Подобно на други идеолози, либертарианците реагират на неспособността на света да се съобрази с техния модел, като питат къде светът се обърка.
Джейкъб Уайсбърг
Важен аспект на евразийския мироглед е пълното отричане на западната цивилизация. Според евразийците Западът с неговата идеология на либерализма е абсолютно зло.
Александър Дугин
Пълнотата не е физиологическо свойство, а мироглед.
Курт Тухолски
Човешката история, лишена от идеи за прогрес, представлява само безсмислена смяна на събитията, вечен прилив и отлив на случайни явления, които не попадат в рамките на общия мироглед.
Лев Мечников
Независимо дали еволюцията е съвместима с вярата или не, науката и религията представляват два изключително различни мирогледа, които, ако изобщо съществуват заедно, правят това най-неудобно.
Ленард Съскинд
Клоунът не е професия, това е мироглед.
Леонид Енгибаров