Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Одеяло"
Опаковайте възглавница и одеяло и вижте колкото може повече от света. Няма да съжалявате.
Джумпа Лахири
Домашната работа не е опция. Леглото ми излъчва сериозни дрямки. не мога да си помогна. Пухкавите възглавници и топлото одеяло са по-мощни от мен. Нямам друг избор, освен да се сгуша под завивките.
Лори Халсе Андерсен
Свободата - тя е като вълнено одеяло: дърпаш я към шията - отвиваш си краката.
Джон Ъпдайк
Замръзвайки през нощта, аз станах и се покрих с второ одеяло.
Ромен Гари
Когато някой те обича - това е като твоето сърце да е завито с одеяло.
Хелън Филдинг
Днес повечето жени са заобиколени от гениални джаджи. Те не отглеждат грах или пиле, което сервират за вечеря; вместо това те ловуват и събират в хранителния магазин. Те минават през каталози или универсални магазини, за да си купят дрехи, вместо да стрижат овце, да щъкат вълна и да тъкат платове за поли, палта и одеяла.
Хелън Фишер
Въпреки усилията ми, не съм съвсем съвършен. Нека просто кажем, че съм като едно от онези одеяла на Хопи, където оставят мъничък недостатък, за да не оскърбяват Господ.
Джен Ланкастър
Виждате ли, когато тъче одеяло, индианка оставя недостатък в тъкането на това одеяло, за да изпусне душата.
Марта Греъм
Ако ние не си простим за грешките си, а другите за раните, които са ни нанесли, в крайна сметка сме осакатени от вина. И душата не може да расте под одеяло на вина, защото вината е изолираща, докато растежът е постепенен процес на повторно свързване със себе си, с другите хора и с по-голямо цяло.
Джоан Борисенко
Детето научава света, когато погледне към небето, усеща аромата на приготвянето на храна или играе само на одеялото.
Памела Дракърман
Книгите могат да бъдат невероятно приключение. Останах под одеялото си и едва се движех и никой не би предположил как умът ми препуска и сърцето ми се рее от истории.
Пола Маклейн
Изоставих сандъка и се свих на пода. Сега нямаше риск с хотел, не и последната вечер. Нямаше да има нито електрическо одеяло, нито шампанско, нито обслужване по стаите. Какъв свят. Това беше същият свят, който щеше да свърши утре вечер.
Роб Търман
Безпокойството много пасва на статуквото. Тревожните хора са добри потребители и добри работници. Следователно правителствата и големият бизнес обичат тероризма - те го обожават, той е добър за бизнеса. Безпокойството ще ни върне обратно в нашите комфортни одеяла на пазаруване с кредитни карти и лоша храна, така че системата умишлено произвежда безпокойство, като същевременно обещава да го отнеме.
Том Ходжкинсън
Да хвърлиш одеяло върху човек означава да му покажеш колко е уязвим. Това изплаши момчето и когато хвърли одеялото, той го хвърли и следата изстина.
Чарлз Бранд
Лятото идва над хълма като космато одеяло.
Дона Джо Наполи
Не мислете, че целта на медитацията е да влезете дълбоко в съзнанието, да увиете одеяло около себе си и да кажете: "Колко уютно! Ще се навия тук сам; нека светът изгори." Въобще не. Ние навлизаме дълбоко в медитацията, за да можем да достигнем все повече и повече към външния свят.
Екнатх Еасваран
Самотата от това се настанява върху раменете ми като тежко одеяло.
Карън Макменъс
Затворих очи. Представих си нашите неща разпръснати на моравата утре. Майка ми беше права, разбира се. Те бяха просто неща. Части от пластмаса и дърво и картон и стомана. Купове атоми. Знаех твърде добре, че в света има хора, които нямат игри за монополи или легла за състезателни коли. Имах покрив над главата си. Имах храна през повечето време. Имах дрехи и одеяла, куче и семейство.
Катрин Апългейт