Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Басейн"
Щастлива съм, че не съм интересна за списанията, пишещи за знаменитости. Тях ги интересуват млади актьори, чиито живот изобилства от събития: качили килограми, свалили килограми, забелязан на курорт с някоя, забелязана на басейн с някого. Всеки ден те носят сензации. А за мен пишат скучно: винаги съм във форма и съм омъжена за един и същ човек от вече много години.
Сигорни Уийвър
Ти си басейн с чиста вода, където светлината играе.
Джанет Уинтерсън
Или решавате да останете в плиткия край на басейна или да излезете в океана.
Кристофър Рийв
Няма нищо по-неприятно от празен басейн.
Реймънд Чандлър
Когато душата, по своя вина... се вкорени в басейн с черна смола и зловонна миризма, тя не произвежда нищо друго освен нещастие и мръсотия.
Тереза Авилска
Този басейн е триумф на въображението. Така печелиш в живота, Джин. Трябва да си представите пътя си. Никога не казвайте, че нещо не може да се направи. Винаги има решение, дори и да е странно.
Маурийн Джонсън
Преди четири хиляди години ние, хората от басейна на река Инд, сме имали градове, разположени върху мрежи и с подземни канали, докато предците на тези, които ще нахлуят и колонизират Америка, са били неграмотни варвари.
Мохсин Хамид
Пазете се от тъмния басейн в дъното на сърцата ни. В неговите ледени, черни дълбини живеят странни и усукани създания, които е по-добре да не безпокоите.
Сю Графтън
Рим експлоатира само средиземноморският басейн, Англия експлоатира голяма част от земното кълбо.
Вилфредо Парето
Теорията за творчеството всъщност е просто метафора. Басейн от идеи, кладенец от спомени, глас.
Джейн Смайли
Всеки човек, чийто бизнес е да мисли, знае, че трябва част от деня да създаде около себе си басейн с мълчание.
Уолтър Липман
Водата в басейна нежно бръмчеше. Може ли душата, измита там, да се очисти от мръсотия или да утоли жаждата ви?
Малкълм Лоури
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
Скръбта и разочарованията, които постепенно променят възприятието му за нещата, променят характера му. Научи се да се грижи за себе си, да не се втурва презглава в басейна. Отсега нататък той се наслаждаваше на всяка приятна минута, съзнавайки нейната преходност, и вече не разчиташе на другите с надеждата, че те ще изпълнят живота му.
Франсоаз Бурден
Майка ми беше научена на чаанската концепция за щастие, която трябваше да намери удовлетворение в малките неща. Бях научена да оценявам чистия въздух сутрин, цвета на листата, които се зачервяват през есента, и гладкостта на водата, когато накиснах ръцете си в басейна.
Анчи Мин
Честно казано, бях бясна от собственото си объркване. Защо, по дяволите, се смущавам? Защо трябва да се срамувам, че искам да дойда до басейна и да облека бански? Защо съм длъжен като спринтьор да тичам до водата и обратно, така че никой да няма време да види отвратителните ми бедра.
Джули Мърфи
На прилично разстояние от басейна, за да предпазят важни хора от инфекция, има хиляди червени къщи, крещящи и смеещи се деца, хора, умиращи в агония от СПИН и малария, хиляди къщи, в които не знаят нищо за басейна, където решават как да живеят и освен това как и кога да умрат.
Жил Куртманш
Аз самият няма да плувам в басейн, защото мисля, че някак малка вълшебна врата ще се отвори и ще пусне акула навън.
Кристина Ричи