Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Евро"
Днес никой не би оспорил, че информационните технологии се превърнаха в гръбнака на търговията. Той е в основата на операциите на отделни компании, свързва далечни вериги за доставки и все повече свързва бизнеса с клиентите, които обслужват. Едва ли вече долар или евро сменят собственика си без помощта на компютърни системи.
Николас Кар
Две десетилетия след комунизма и предполагаемия край на Студената война Русия все още е икономика с пари в брой. Предпочитаната валута са долари, въпреки че еврото също е приемливо.
Люк Хардинг
Приходите в бюджета ни не са се променили, дори се увеличиха заради курсовата разлика. Факт е, че ако трябва да купуваме чрез внос, имаме нужда от повече рубли, които да конвертираме в долари и евро и да купуваме. Но когато продаваме единица стока за долар или евро, сега получаваме повече от рубла. Тук продавахме стоки за долар и внасяхме 35 рубли в страната, днес продавахме за същия долар и вече внасяхме 47–49 рубли. Ако е необходимо, конвертирайте обратно, ние можем да го направим.
Владимир Путин
Знаех, че никога не мога да спечеля референдум в Германия. Щяхме да загубим референдум за въвеждане на еврото. Това е съвсем ясно. Щях да загубя и то със седем на три.
Хелмут Кол
Две решения навредиха на стабилността както на еврото, така и на Европа: преждевременното приемане на Гърция в еврозоната и нарушаването и последващото отслабване на пакта за стабилност и растеж.
Хелмут Кол
Ако един канцлер се опитва да прокара нещо, той трябва да е човек с власт. И ако е умен, той знае кога е настъпил моментът. В един случай - еврото - бях като диктатор... Еврото е синоним на Европа.
Хелмут Кол
Германците са склонни да забравят сега, че еврото до голяма степен е било френско-германско творение. Нито една държава не се е възползвала повече от еврото от Германия, както политически, така и икономически. Следователно това, което се случи в резултат на въвеждането на еврото, е до голяма степен отговорност на Германия.
Джордж Сорос
Меркел осъзна, че еврото не работи, но не може да промени разказа, който е създала, защото този разказ е завладял въображението на германската общественост и германската общественост го е приела.
Джордж Сорос
Германия винаги ще прави минимума, за да запази еврото. Изпълнението на минимума обаче ще запази ситуацията, в която държавите -длъжници в Европа трябва да плащат огромни премии, за да рефинансират дълга си. Резултатът ще бъде Европа, в която Германия се възприема като имперска сила, която няма да бъде обичана и възхитена от останалата част на Европа - но мразена и съпротивлявана, защото ще бъде възприемана като потискаща сила.
Джордж Сорос
Национална валута, като еврото е обща валута - това не би ме притеснило.
Марин Льо Пен
Французите са преобладаващо убедени, че еврото е бреме. Връщането в адаптирана национална валута ще създаде милиони работни места и ще ни върне свободата.
Марин Льо Пен
Еврото е мощен инструмент, използван от Германия за извършване на постоянен паричен дъмпинг.
Марин Льо Пен
Това е политическо лепило в Европа, за да го поддържате заедно - еврото е най-доброто нещо, което се случва за него от създаването на общия пазар.
Робърт Мъндел
Еврото е начинът, по който конгресите и парламентите могат да бъдат лишени от цялата власт върху паричната и фискалната политика. Досадната демокрация е отстранена от икономическата система.
Робърт Мъндел
Сигурен съм, че еврото ще ни задължи да въведем нов набор от инструменти на икономическата политика. Политически е невъзможно да се предложи това сега. Но някой ден ще настъпи криза и ще бъдат създадени нови инструменти.
Романо Проди
Ако животът ви не е бил препълнен от събития, значи бързо ставате философ, получавайки един хубав ден сто хиляди евро.
Ромен Пуертолас
Не съм се чувал със Стоичков в последните дни. С него хванахме бас. Той каза, че ще загубим от "Реал", и сега ми дължи 500 евро. Може би се крие!
Димитър Бербатов
Миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти.Гърция няма ограда по границата, там натискът е по-голям отколкото по тази с Турция. Причината да има бежански поток в България не е оградата ни с Турция, а загубеният диалог с Брюксел. Като премиер бях мост между Турция и Брюксел, за да се изплащат милиардите евро, отпуснати за съвместната охрана на границата.
Бойко Борисов