Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начинаещ"
Може да научиш начинаещия автор да преодолее литературната неграмотност, безвкусицата, да го научиш да чете, но да го направиш нов Горки, Блок, Маяковски, е невъзможно.
Иля Еренбург
Едно от многото интересни и изненадващи преживявания на начинаещия в детския анализ е да намери при дори много малки деца способност за прозрение, която често е много по-голяма от тази на възрастните.
Мелани Клайн
Ако умът ви е празен, той винаги е готов на всичко, отворен е за всичко. В съзнанието на начинаещия има много възможности, но в съзнанието на експерта са малко.
Шунрю Сузуки
По-малко наистина е повече. Тенденцията е на начинаещите писатели да искат да докажат за какво говорят, като отидат твърде далеч с описание. Мисля, че трябва да го поддържате кратък, свеж и чист.
Брад Тор
Начинаещият Юда влага в своята целувка много искрени чувства.
Веслав Брудзински
Кобенският шаман инжектира в главата на начинаещия кристали от скален кристал, които изяждат мозъка и очите му, заменят тези органи и стават негова сила.
Мирча Елиаде
Начинаещият художник го разбират само няколко човека. Знаменитият - още по-малко.
Пабло Пикасо
Всеки експерт някога е бил начинаещ.
Ръдърфорд Хейс
Редакторът няма право да бъде начинаещ.
Самуил Маршак
Историята доказа, че добре обучен човек, въоръжен само с един камък, има по-голям шанс за оцеляване от начинаещ с най-новото чудо на техниката.
Макс Брукс
Когато духовното търсене стане твърде сложно, неговите упражнения твърде сложни, доктрините му твърде езотерични, то става също твърде изкуствено и произтичащите от него постижения твърде изфабрикувани. Начинаещите и средно напредналите са тези, които носят това тежко и ненужно бреме, които се въвличат до степен да станат невротици.
Пол Брънтън
Мисля, че това, което ме оформи, беше, че имах двама родители, които бяха учени и особено те бяха страхотни читатели. И двамата бяха израснали в някакви селски части на Юга и бяха странни там, където израснаха. Те бяха начинаещи интелектуалци.
Андрю Шон Гриър
Италия не е страна за начинаещи.
Тим Паркс
Господ знае, че днес в света има много лоши новини, които да ви свалят, но се случва едно голямо нещо, което ми оставя невероятна надежда за бъдещето, а това е начинаещата революция в глобалното онлайн висше образование.
Томас Фрийдман
Практиката на дзен ум е начинаещ ум. Невинността на първото разследване - какво съм аз? - е необходима в цялата практика на дзен. Умът на начинаещия е празен, свободен от навиците на експерта, готов да приеме, да се съмнява и отворен за всички възможности. Това е видът ум, който може да види нещата такива, каквито са, който стъпка по стъпка и светкавично може да осъзнае първоначалната природа на всичко.
Шунрю Сузуки
Не търся начинаещи, търся довършители.
Джон Таунзенд
Важно е да запомните, че всеки художник е начинаещ, той се учи всеки ден до края на живота си.
Елизабет Костова
Казвам на начинаещи, на останалите повтарям: единственото ви оръжие е омразата. Трябва да мразите противника си веднага щом се появи на арената. Трябва да го мразите предварително, защото иска да ви отнеме живота. И твърдо потвърдете за себе си, че животът му не струва вашия.
Жан-Клод Мурлева