Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мандат"
Индустриалният капитализъм донесе представителна демокрация, но със слаб обществен мандат и инертно гражданство. Дигиталната ера предлага нова демокрация, основана на общественото обсъждане и активното гражданство.
Дон Тапскот
Не можете да говорите от името на нация, когато нямате мандат за това.
Жан-Мари Льо Пен
Тревожна перспектива се очертава пред нас, докато американците обмислят възможността за втори мандат за президента Барак Обама. Милиони консерватори, които почитат Конституцията, с нейните гаранции за свобода и ограничено управление, наблюдават с тревога как се развива сезонът на кампанията.
Джеймз Добсън
По време на мандата ми японското правителство се съгласи сключването на Договор за неразпространение на ядреното ядро и го подписа, провеждайки политика в хармония с признатото открито желание на хората.
Ейсаку Сато
Ако погледна назад, единственото нещо, с което се гордея, е, че веднъж като политически лидер спазих всяко обещание, което дадох в рамките на един мандат. Постигнахме нова конституция; постигнахме нов законопроект за правата, който капсулира тази визия за справедливост за всички.
Фредерик де Клерк
Ако трябва да напуснете работата си след три месеца - а аз препоръчвам да останете една година, освен ако не сте напълно нещастни - тогава омаловажете краткия мандат както във вашето резюме, така и в интервюта.
Александра Левит
Моят собствен съвет към хората, които биха били на поста си два или три мандата, е, че те трябва да приемат демократична ротация: в идеалния случай да не се подлагат на преизбиране и да позволят на системата да работи.
Кофи Анан
Може би исках деца, може би не го направих, но исках решението да бъде избор, а не мандат. Последният път, когато проверих, бездетността трябваше да бъде само условие за напредък в кариерата за монахини.
Пеги Оренщайн
Ние като християни имаме мандат. Ние не сме били призовани да се оттеглим от света, когато сме спасени, а да излезем и да победим.
Раусас Дж. Ръшдуни
Когато налага скъпи регулаторни мандати на частния сектор, Конгресът често действа въз основа на натиск на групи по интереси, анекдоти и емоции в момента. Изпълнителната власт едва ли е перфектна, но е много по-малко вероятно да направи това.
Кас Сънстейн
След два мандата на председателството много млади избиратели изглежда искат някой, който е коренно различен от, дори противоположният на главнокомандващия, с когото са свикнали. В крайна сметка президент с два мандата ще е ръководил нацията им през значителен процент от живота им. Това е скучно. Не е ли време за трансформация?
Кас Сънстейн
През 2004 година много журналисти, които смятаха, че е странно етнически германец да е кмет на румънски град, ме попитаха кое е най-голямото ми постижение в първия ми мандат. Най-важното ми постижение в първия ми мандат беше, че върнах надеждата на хората от Сибиу. И ще дам надежда и на румънците.
Клаус Йоханис
Що се отнася до моите планове, знаете ли какъв е фокусът? Фокусът е, че по конституция имам право да бъда избран за нов мандат. Ще го направя или не, докато не реша сам. Но самото съществуване на това право, то вече стабилизира вътрешнополитическата ситуация.
Владимир Путин
За връщането на мандата за второ правителство на БСП от Николай Добрев: "четвъртофевруарски съвместен рахатлък"
Жан Виденов
Вотът е неприкрит опит да се дискредитира една политическа сила, която втори мандат доказва, че може да носи отговорност за управлението.
Нихат Кабил
Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в ЕП:Призовавам Ви да гласувате за ГЕРБ и така да подкрепите бъдещето на България.Социологическите проучвания ни показват доста ясно как в действителност българите си представят тяхното бъдеще. Те дават сила на ГЕРБ.Българите, скъпи Бойко, ти дават отново мандат да продължиш работата за сформиране на стабилно проевропейско правителство в България. Бъдещето на България е в ръцете на нейните граждани.
Бойко Борисов
От медиите разбираме, че НАТО е в пълна бойна готовност, а правителството мълчи! Можем ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва?Давано ли е разрешение и искано ли е такова за разполагане на съюзническа техника на българска територия?Ние сме член на НАТО и бойната готовност на Алианса означава бойна готовност и на българската армия. Какво правим ние? Правим се, че няма проблем, че не го забелязваме и не участваме в решението? Това означава, че сме в пълна международна изолация!ГЕРБ внасяме 59 подписа на народни представители за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Като парламентарна република трябва да дадем ясен мандат на правителството, да бъдем по-единни отвсякога и да отстояваме българския национален интерес.
Бойко Борисов
Аз ще си спестя тази биография. Казвам се Гиньо Ганев. Може би дотук спира, но има една интересна подробност. Народен представител съм в много легистатури на българското Народно събрание. Помня, че първият ми мандат беше в 1978 г. Бил съм в различни парламентарни комисии и органи на българското Народно събрание с международно участие. За първи път съм в тази комисия. Направих го по желание и с голям интерес. Благодаря.
Гиньо Ганев