Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Израелец"
Не това, което казват равините, определя еврейството, а това, което ние, израелците, правим всеки ден - нашите действия и нашите ценности.
А. Б. Йехошуа
Като всички израелци и аз копнея за мир. Виждам изключително важно в предприемането на всички възможни стъпки, които ще доведат до разрешаване на конфликта с палестинците.
Ариел Шарон
След намесата в Афганистан изведнъж започнахме да забелязваме, когато в политически дискусии се озовахме само сред европейци или израелци.
Юрген Хабермас
Йерусалим не принадлежи само на израелци и палестинци, мюсюлмани и евреи, но и на света.
А. Б. Йехошуа
Моля израелците да изберат своята националност. Това не означава, че ако не изберат френска националност, трябва да напуснат.
Марин Льо Пен
Хамас убива не само израелци, но и палестинци, чиято политическа позиция е различна от тази, която пропагандира неговата група; т. е. нейния радикален религиозен възглед, в който ислямът е решението на световните проблеми.
Мосаб Хасан Юсуф
Хамас не може да сключи мир с израелците. Това е против това, което техният Бог им казва. Невъзможно е да се сключи мир с неверниците, само примирие.
Мосаб Хасан Юсуф
Палестинците вече не обвиняват Ясер Арафат или Хамас за проблемите си. Сега те обвиняваха израелците, че са убили децата им. Но все още не можех да избягам от един основен въпрос: защо изобщо тези деца бяха там? Къде бяха родителите? Защо майките и бащите им не ги държаха вътре? Тези деца трябваше да седят на чиновете си в училище, а не да тичат по улиците и да хвърлят камъни по въоръжени войници.
Мосаб Хасан Юсуф
Бях свидетел на много смъртни случаи... Спасяването на човешки живот беше нещо наистина, наистина красиво... без значение кои са те. Не само израелците ми дължат живота си. Гарантирам, че много терористи, много палестински лидери ми дължат живота си - или с други думи дължат живота си на моя Господ.
Мосаб Хасан Юсуф
Израелците трябва да разберат, че е в техен дългосрочен интерес демократичният Египет да бъде съсед и че е разумно да признаят законните интереси на палестинците и да им предоставят собствена държава.
Мохамед ел Барадей
Слънцето започна да залязва зад Витлеем и лъчите се пробиваха през някои бели и сиви облаци. Имаше лек и красив хлад от есенния въздух. Благодарих за този прекрасен ден и за това, че слънцето не различава палестинец от израелец, християнин от мюсюлманин или евреин, и азиатец от американец или африканец, и се запитах: Ако слънцето грее над всички нас като един, колко повече Създателят на слънцето ни вижда и обича всички като един?
Тед Декър
Нека да няма повече война или кръвопролитие между араби и израелци. Нека повече няма страдание или отричане на права. Нека да няма повече отчаяние или загуба на вяра.
Ануар Садат
Всеки, който нанася болка на израелците, ще получи в замяна силен удар.
Бенямин Нетаняху
Сигурен съм, че израелците, Пентагонът и всички останали търсят в този библейски код минута по минута, за да видят какво носи бъдещето.
Друнвало Мелхизедек
Съединените щати, и президентът каза това ясно, не искат Иран да разработи ядрено оръжие. Това е червена линия за нас. И това е червена линия очевидно за израелците, така че тук споделяме обща цел.
Леон Панета
Израелците и палестинците не се познават. Те живеят точно там, но са станали непознати. И това прави много по-трудно да сключите мир с човек, когото наистина не познавате, а това само по себе си е пречка.
Лорънс Райт
Именно втвърдяването на тези разкази прави мира толкова труден. Ако всяка страна може да види разказа, претенциите, които има другата, тогава има много по-вероятна възможност за вземане на решение. Но това, което виждам е обратното. Има пълно отричане на валидността на другата страна и приказките, които намирам за наистина обезпокоителни, видът бърборене, който получавате от ултрадесните израелци и Хамас, е унищожителен. В този вид диалог няма начин да се върви към мир.
Лорънс Райт
Искам, прочитйки книгата ми, израелците да станат по-търпими, по-открити и по-умни. За да може арабинът, живеещ тука, да се чувства по същия начин както и съседът му, евреин! Искам накрая в Израел да разрешат на евреите да се женят не само за евреи. И тук да има по-либерално, по-открито общество.
Шломо Занд