Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пулс"
Вярвам, че в природата ми е да танцувам въз основа на ударите на сърцето си, пулса на кръвта си и музиката в ума си.
Робърт Фулам
Биология ли сме или Бог или нещо по-висше? Знам, че сърцето ми бие и го слушам. Пулсът е биология, но каква е песента?
Джеймс Фрей
През нощта, когато легна да спи, почувства, че мозъкът му резонира с пулса на планетата.
Джон Брънър
Едновременните реакции, предизвикани по целия свят, чрез четенето на вестници с едни и същи събития, създават като цяло общ психичен пулс за цялото цивилизовано човечество.
Кристиан Лоус Ланге
Действията са пулсът на времето.
Джордж Елиът
Не вярвайте, че човек расте. Не: той се ражда внезапно - една дума за миг прониква в сърцето му до нов пулс. Една сцена може да го хвърли от тавана на детството до здравината на пътя.
Гасан Канафани
Революцията е като съд, изпълнен с пулсиращия пулс на милиони работещи хора.
Ернст Толер
Времето беше далеч и някъде другаде, имаше две чаши и два стола и двама души с един пулс.
Луис Макнийс
Да, това беше град, в който пулсът на империята беше усетен в пълна степен. И когато се върнахме, ритъмът му започна да определя движенията и мислите ни. Разтворихме се в снежния дъх на родината си.
Андрей Макин
По принцип, в реакцията "борба или бягство" целта е да се избяга от източника на заплаха. Всички наши мускули се подготвят за това бягство, като повишават нивото на напрежение, пулсът и дишането ни се увеличават, а цялата ни основна метаболитна система е наводнена с адреналин.
Питър Левин
Целта на страха, очевидно, е да ви помогне да се измъкнете - което и става. Ако пулсът ви се ускори, има повече изпомпване на кръв, така че можете да използвате тази кръв, за да подхранвате мускулите си, за да избягате. Кислородът се изпраща до белите дробове, за да можете да бягате бързо. Разширените зеници ви помагат да виждате в тъмното. Всичко това подготвя тялото ви да се бори или да избяга.
Сай Монтгомъри
Вселената има свой собствен пулс и ритъм и иска да ви носи със себе си - така че, ако танцувате с Духа, просто не забравяйте да го оставите да води.
Соня Чокет
Докато гледах как майка ми коленичи до баща ми, сякаш баща ми искаше да ме научи на това в края на живота - когато нямате достъп до пари или вещи, когато дори не можете да отворите очи -Всичко, което ще ви остане, е пулсът ви, дъхът ви и връзката на душата ви с тези, които обичате.
Алекс Банаян
Съвременният бизнес трябва да има пръст непрекъснато върху публичния пулс. Той трябва да разбира промените в обществения ум и да бъде готов да тълкува себе си справедливо и красноречиво на променящото се мнение.
Едуард Бернайс
Но във въздуха имаше промяна и независимо дали за добро или лошо, промяната винаги ускорява пулса и изостря сетивата.
Карън Енгелман
Бях убеден, че честотата на търговията измерва основен пулс на финансовите пазари. Ясно отразяваше потока от информация. Оказва се, че е тясно свързана и с мерките за ликвидност.
Робърт Енгъл
Да живееш, значи да усещаш как бързо, как задъхано тече времето през тебе, как излита с горещото ти ускорено дишане, как ручи с потта през порите на кожата ти, как се оттича с парливите тръпки на умората вечер... как бие с учестения ти пулс.
Блага Димитрова
Човек трябва да чува пулса на времето, но да върви по своя си път.
Михаил Пришвин