Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Император"
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Съдържанието не е само цар, той е императорът на всички електронни неща.
Рупърт Мърдок
Евреите останаха един от последните стълбове на империята и понякога дори бяха обвинявани в шпионаж за Наполеон. Всъщност някои от тях покриват безразборното бягство на императора и неговите войски, отстъпващи от Русия.
Жак Атали
Европейците завинаги са рожба на Макиавели, хванати в капан в историческо влакче, което може да ни донесе Френската революция, която събаря монархията, а след това няколко години по-късно Наполеон Бонапарт като император.
Лорета Наполеони
Едва през шести век, след като император Юстиниан обяви, че прераждането вече не е приемливо и ще се счита за еретична доктрина, християните започнаха да го осъждат. Писанията на по-ранни християни като Свети Йероним през четвърти век обясняват, че прераждането се е смятало за езотерична доктрина, която трябва да бъде разбирана и защитавана от християнската философия. През втори век Ориген обсъжда темите за прераждането в книгата си, озаглавена "Върху първите принципи", която все още е достъпна в библиотеката днес. Докато изследваме различни писания, все още можем да намерим намеци за прераждане във всички тях.
Бхакти Тиртха Свами
Преди господарят император казваше, че Русия има два съюзника – армията и флота, а днес Русия има други два – нефтът и газът.
Дмитрий Рогозин
По-добре жив просяк от погребан император.
Жан дьо Лафонтен
Обичат императора, заради любовта към империята.
Жозеф Жубер
Когато съм император, ще премахна частното образование. Частни училища, частен колеж. Всички тези родители с пари и енергия и стремеж към продажби на печене и желание да оставят огромното си състояние на образованието - всички ще трябва да се хранят от една и съща образователна тенджера.
Ан Патчет
Какъв е смисълът да бъдеш император, ако ти не можеш понякога да правиш това, което ти изглежда правилно?
Мариса Мейър
Разделянето на факти и измислици в историята на инките е невъзможно, защото практически всички налични източници са испански разкази на истории, които вече са били проверени от императорите на инките, за да подчертаят собствените им героични роли. Представете си история на съвременен Ирак, написана от Дик Чейни и базирана на упълномощени биографии на Садам Хюсеин, публикувани на арабски, и ще добиете известна представа с какво са изправени историците.
Марк Адамс
Ние не вярваме в императори или кралици, или в свободни пазари, или дори в диктатурата на пролетариата. Вярваме в свят, в който хората са равни по достойнство, а не по презрение, и където ресурсите – които при капитала се разпределят чрез квази случайността на пазар, работещ на сляпо по отношение на неща, които не могат лесно да бъдат измерени – се разпределят по разумен начин от държавата.
Ник Харкауей
В ада няма толкова ярост, колкото в душата на отхвърлен император.
Пол Джонсън
Той усети очите на императора върху себе си, интензивността на погледа, тежестта на очакванията му и Вейдър разбра, че събитията от деня са били само наполовина за изтощаването на бунтовническото движение, преди то да успее да нарасне. Те също така, както подозираше Вейдър, са го тествали, принуждавайки го да се изправи лице в лице с призраците от миналото си и да ги прогони завинаги и напълно.
Пол С. Кемп
Императорът е единственият човек в цялата империя, с когото можеш да говориш, без да се страхуваш от доносници.
Астолф дьо Кюстин
Тъй като империята контролира медиите, можем да обърнем всякакви новини в полза на императора.
Даниел Уолъс
Древните гърци и римляни са се чувствали комфортно с всякакъв брой божества и са били напълно отворени да позволят на покорените нации да продължат да се покланят по какъвто начин са намерили за добре, стига да не са имали нищо против да имат император, който изисква данъци и почит.
Джей Парини
От сина на небето (императора – бел.цит.) чак до простолюдието само усъвършенстването на личността може да придобие на всекиго здрав корен.
Конфуций