Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Катедрала"
Предизвикателството на катедралата е много добро за архитектурна изобретателност.
Оскар Нимайер
Снимка на космическия телескоп "Хъбъл" на Вселената предизвиква много повече страхопочитание за сътворението, отколкото светлина, струеща през витражи в катедрала.
Майкъл Шърмър
В огромната катедрала, която е Божията вселена, всеки човек, независимо дали е учен или физически работник, е призован да действа като свещеник на целия си живот - да вземе всичко човешко и да го превърне в принос и химн на славата.
Павел Евдокимов
Веднъж го разбрах - след 12 милиона долара всички милионери са еднакви. Това е така, защото всички сме хора, ограничени до човешкия мащаб. В колко жилища можете да живеете? Колко хранения можете да ядете? Можете да имате всекидневна с размерите на катедрала, но няма да живеете в нея. Твърде голяма е.
Рикардо Семлер
Повечето сгради, независимо дали са готически катедрали или романски, бяха високотехнологични за своето време.
Ричард Роджърс
Всеки спорт има нужда от своя храм, от своята катедрала.
Томас Фрийдман
Иска ми се някой да ме помоли да проектирам катедрала.
Филип Джонсън
Днес изкуството е нашата нова религия, а музеите са нашите катедрали.
Тиодор Зелдин
Това не са само книгите, които Алба жадува, тя стои на място, където се помещават милиони от тях. Библиотеките са църквите на Алба, а университетската библиотека, съдържаща едно издание на всяка книга, публикувана някога в Англия, е нейната катедрала.
Мена ван Праг
Може би изобщо няма да напиша своя разказ за палеолита, а да направя филм за него. При това ням филм, в който първо ще ви покажа големите спящи скали от камбрийския период и ще се преместя от тях към планините на Уелс, от Ордовик до Девон, върху буйните светещи Котсуолдс, до белите скали на Дувър ... Импресионистичен, мечтателен филм, в който сгънатите скали възникват, цъфтят и растат и се превръщат в катедралата в Солсбъри и Йоркския храм...
Пенелъпи Лайвли
Изключително събитие е да се изгради катедрала - тя трябва да издържи няколко живота.
Сантяго Калатрава
Амбицията ми е да дам на катедралата Оукланд универсален характер, независим от католическата църква.
Сантяго Калатрава
Исках да запазя жива готическа катедрала в сърцето си.
Сюзън Вриланд
Цинично, но разумно: той разбра, че ако съберете всички така наречени фрагменти от Истинския кръст, които се почитат в абатства, манастири и катедрали в цяла Европа, можете да пресъздадете от тях не кръст, а малка гора!
Филипа Морган
Казвам, че изграждането на мир е като изграждането на катедрала. Трябва да имате солидна основа и след това да го направите тухла по тухла. Но процесът е необратим. Няма връщане назад.
Хуан Мануел Сантос
Катедралите са построени за слава на Бог; Ню Йорк е построен за слава на Мамон.
Кенет Кларк
Преподавателите ми ме научиха да виждам свободно. Паул Клее беше толкова лош педагог, че се оказах единственият му ученик. "Баухаус" беше концепция за живота. Строеше катедрали на бъдещето, за което всички мечтаехме.
Ре Супо
Днес вече не строят готически катедрали. В старо време хората са имали убеждения, а ние, съвременниците имаме мнения; само че мнението не е достатъчно, за да се издигне готически храм.
Хайнрих Хайне