Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ева"
След всички тези години виждам, че в началото съм грешал по отношение на Ева; по-добре е да се живее извън Райската градина, но с нея, отколкото в Градината, но без нея.
Марк Твен
Оцеляването на човека, от времето на Адам и Ева до изобретяването на земеделието, трябва да е било несигурно поради неспособността му да осигури снабдяването му с храна.
Норман Борлауг
Ева Перон имаше късмет. Тя си отиде на 32. А аз съм вече на 45.
Вивиан Лий
Сега, оглеждайки се назад, виждам, че съм се заблуждавал относно Ева: по-добре да живееш извън пределите на Рая с нея, отколкото без нея в Рая.
Марк Твен
До появата на Ева, това е бил един мъжки свят.
Ричард Армър
Ева е била първата жена, която е казала: "Нямам абсолютно нищо какво да облека! - и единствената, която е говорила пълната истина."
Робърт Орбън
Адам е от мека глина, а Ева от твърдо ребро.
Венедикт Ерофеев
Попаднахме на лъжата на дявола. Неговата най-основна стратегия, същата, която използва с Адам и Ева, е да ни накара да повярваме, че грехът носи удовлетворение. Но в действителност грехът ни лишава от изпълнение. Грехът не прави живота интересен; прави живота празен. Грехът не създава приключение; това го притъпява. Грехът не разширява живота; свива го. Празнотата на греха неизбежно води до скука. Когато има удовлетворение, когато има красота, когато виждаме Бог такъв, какъвто той наистина е - безкраен резервоар от очарование - скуката става невъзможна.
Ранди Алкорн
Не забравяйте да кажете на Мириам колко е важна за вас. Адам пренебрегна Ева в рая - и плати скъпо за това.
Андрю Нидърман
Ако Адам и Ева не са били ловци-събирачи, то със сигурност са били събирачи. Но тогава потребителското желание, или самоогорчението, или "сърбежът", както го нарича Шопенхауер, се появи във формата на змия. Това капиталистическо чудовище събужда в Адам и Ева възможността нещата да бъдат по-добри. Незабавно те са изгонени от градината и осъдени на живот, изпълнен с труд, тежък труд и болка. Иска изместени нужди и оттогава нещата вървят надолу.
Том Ходжкинсън
За Адам и Ева: Имаха това, което искаха. Това, че не са го харесали, когато са го получили, не променя факта, че със сигурност са го получили.
Чарлз Уилямс
Дрехата е тази форма, която духът придава на тялото във вкуса на времето. Всяка епоха, създаваща нов Адам и нова Ева, винаги създава и нов костюм.
Едуард Фукс
Трябва ли да вярваме, че Адам и Ева всъщност са чули стъпките на Бог да шумолят в райската градина, както се казва в текста, когато се казва, че Адам и Ева са се скрили.
Илейн Пейджълс
За Адам прелестта на рая се състои преди всичко, в Ева.
Иля Варшавски
Всичко е започнало с Адам и Ева и тази проклета ябълка. А интересното, между другото, е какъв ли е бил полът на змията изкусител?
Йоанна Хмелевска
Сигурен съм, че в историята на Адам и Ева забраненият плод е бил смокиня, а не ябълка, круша или нещо друго.
Йотам Отоленги
Колко странно: в Библията всичко свършва със скръб и катаклизъм. Понякога си задавам въпроса: защо толкова свиреп и злобен бог е придобил подобна популярност? Хората са много странни и не се надявам поне да ги разбера, но защо да почитате този, който сее болести и смърт? И защо трябва да обвинявате за всичко Ева?
Леонора Карингтън
Защо жената е по-добра... въпреки че е създадена втора, тя е направена от страна на Адам целият Адам е направен от обикновена глина. Жената трябва да бъде предпочитана пред мъжа, защото Ева е създадена вътре в рая, но Адам е създаден отвън. Що се отнася до волята, жената трябва да се счита за по-висша от мъжа - защото Ева изяде ябълката заради любовта към знанието и ученето, но Адам яде от нея само защото тя го помоли.
Дона Крос
Да остави на Ева да каже на дъщеря си, че Дейвид си е отишъл и няма да се върне. Гневът ще дойде, Ева знае – тя вече смътно го осъзнава, но от разстояние, сякаш гледана от грешен край на телескоп. Засега има само това умъртвяващо чувство на спокойствие.
Лора Барнет