Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Красавица"
Глупавата красота не е красота. Обърни поглед към тъпата красавица, вгледай се дълбоко във всяка една черта от лецето, в усмивката й, в погледа - и красотата й малко по малко ще се превърне в поразяващо безобразие.
Иван Гончаров
Красавицата може да си позволи всички, на красавица може да се прости всичко.
Молиер
Красавиците на снимките са различни от красавиците в плът. Сигурно е трудно да си модел, защото искаш да изглеждаш като на собствената си снимка, но това е невъзможно.
Анди Уорхол
- Ти не си герой, а аз не съм красавица и е малко вероятно да живеем дълго и щастливо, - каза тя. - Но ние сме живи и сме заедно и всичко ще бъде наред с нас.
Филип Рийв
Никога не съм се чувствала красива. Това идва от детството. У нас в дома нямаше огледало, така че аз никога не съм се виждала. И майка ми никога не ми е казвала: "Мила, ти си такава красавица!"
Жюлиет Бинош
Ето какво е любопитното: тази буква в моя туит са я разбрали доста едностранчиво, въпреки че зад нея може да се крият и думи като "красавица" или например "княгиня". И веднага моето изказване се свързва с т.нар. "Мадона" (да я вземат дяволите), въпреки че аз за нея не съм казал и дума. Ето какво значи устойчиво обществено мнение.
Дмитрий Рогозин
Майка ми смяташе, че залогът за успеха се крие в кожата. За разлика от нея не бях индийска красавица, но в страна, където живеят хора, чиято кожа има цвят на кафе, моята беше като чай с много мляко. Ценен, прекрасен цвят.
Рани Маника
Никога не съм мислила себе си като за голяма красавица - просто за велика магьосница.
Шарън Стоун
Мислех, че Красавицата и Звярът са двама души, а не един.
Мерил Сойър
На красавицата никога не се отдава да направи това, което е постигнала умницата.
Пьотър Павленко
За да нарисуваш красавица, трябва да си видял много красавици.
Рафаело Санцио
Красавицата го обичаше повече от всичко, нейното момче Звяра, но тайно, понякога, тя искаше той да остане звяр.
Франческа Лия Блок
Разбрах, че търсенето на ментор се е превърнало в професионален еквивалент на чакането на Чаровния принц. Всички сме израснали в приказката "Спящата красавица", която инструктира младите жени, че ако просто изчакат пристигането на своя принц, ще бъдат целунати и откарани на бял кон, за да живеят дълго и щастливо. Сега на младите жени се казва, че ако успеят просто да намерят правилния наставник, ще бъдат избутани нагоре по стълбата и ще бъдат отведени в офиса в ъгъла, за да живеят дълго и щастливо. Още веднъж учим жените да бъдат твърде зависими от другите.
Шерил Сандбърг
Не от роза се нуждае Красавицата. Тя дори не си помисли за това. Просто не исках сестрите отново да клеветят прекалената й скромност.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Бедната Красавица в началото беше много разстроена и тъжна, но след това разсъждава така: В края на краищата сълзите не могат да помогнат на скръбта и богатството не може да бъде върнато, затова трябва да се опитаме да бъдем щастливи и в бедност.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Майка ми, на шестдесет, е една от онези класически красавици: цялата шия и скули, остри линии, които прикриват бръчките й от разстояние. Тя все още получава освирквания от строителни работници от три етажа нагоре.
Лиза Лутц
В Киев или казват, че ще спазват [Минските споразумения], после казват, че това ще унищожи страната им, а действащия президент наскоро каза, че не харесва нито една точка от тези Мински споразумения. Е, харесваш, не харесваш – търпи, красавице моя. Трябва да се направи.
Владимир Путин
Смята се, че светът на изкуството е пълен с красиви жени. Но аз ще ви кажа следното: който иска да види в живота си куп красавици, по-добре да стане адвокат или лекар. А още по-добре – частен детектив.
Боб Дилън
Лекомислието винаги е било приятелка на красавиците.
Секст Проперций