Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Остаряване"
Остаряването не е проблем. Просто трябва да живееш достатъчно дълго.
Граучо Маркс
Тъй като нашето общество приравнява щастието с младостта, ние често приемаме, че скръбта, тихото отчаяние и безнадеждността вървят ръка за ръка с остаряването. Те не го правят. Емоционалната болка или изтръпването са симптоми на грешен живот, а не на дълъг живот.
Марта Бек
Почти всеки уикенд, аз и съпругата ми водим разговор да живеем в страната. Предполагам, че това е свързано с остаряването и чувството, че искам да хвърля някои от нещата, които съм правил през последните 20 години, и да се върна към корените си.
Андрю Моушън
Възрастта е само число. Животът и остаряването са най-големите подаръци, които бихме могли да имаме някога.
Сисъли Тайсън
Може би именно този призрак най-много преследва работещите мъже и жени: планираното остаряване на хората е парче с планираното остаряване на нещата, които те правят. Или продават.
Стъдс Търкъл
Бог направи човешкото тяло като машина с вградено остаряване.
Викас Сваруп
Издателите, естествено, се отвращават от употребявани книги и са разработили стратегии за потискане на пазара на втора ръка. Те издават нови, дори по-скъпи издания на популярни учебници на всеки три до четири години, в класически цикъл на планирано остаряване.
Джеймс Суровецки
Остаряването е толкова много различни неща и клетките, които могат да се самообновяват, са част от картината, но не всички.
Елизабет Блекбърн
Остаряването е факт от живота.
Голди Хоун
Що се отнася до мен, остаряването е най-лошият проблем на човечеството от някакво сериозно разстояние.
Обри Де Грей
Остаряването не е един процес. Много различни неща се случват, които ни карат да остаряваме. Имам програма, която поне забавя всеки от тези различни процеси.
Рей Кързуайл
Греховете на Средния Запад: плоскост, празнота, необходимо приемане на познатото. Къде е романтиката да бъдеш погребан жив? В остаряването?
Стюарт О'Нан
Кое е най-лошото в остаряването? Остаряването.
Джеймс Лий Бърк
Остаряването не е случайно. Необходимо е на човека състояние, предназначено от душата. Ние ставаме по-характерни за това кои сме просто като продължим в по-късните години; колкото по-възрастни ставаме, толкова повече се появяват истинските ни натури. По този начин последните години имат много важна цел: изпълнението и потвърждаването на нечий характер.
Джеймс Хилман
Идеята ми за грациозно остаряване вероятно е различна от другите хора!
Джейн Голдман
Ако не друго, научих, че остаряването няма нищо общо с натрупването на години. Стареенето е неизбежното поражение на родителите от техните малки.
Джийн Сасън
Истината е, че остаряването може да бъде най-добрата ви възможност да решите как най-добре да живеете - и най-добрият стимул да ви накара да направите точно това.
Елизабет Бърг
Родителите приемат остаряването си с най-добрата грация, която могат да съберат... те правят всичко възможно, за да улеснят по-младото поколение да надмине по-старото, като в същото време се страхуват от отхвърлянето, което следва.
Кристофър Лаш
Мисля, че страхът от остаряването е просто суета.
Лейтън Мийстър