Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Плевел"
Плевелите продължават да се размножават в нашата градина, която е нашият ум, управляван от страх. Изтръгнете ги и ги извикайте по име.
Силвия Браун
Добрата градина може да има някои плевели.
Томас Фулър
Израснах като пренебрегнат плевел - незнаещ свободата, без да имам опит от това.
Хариет Тъбман
Предразсъдъците, както е добре известно, се изкореняват най-трудно от сърце, чиято почва не е облагородена от образованието. Там те растат силни като плевели между камъни.
Шарлот Бронте
Унищожителят на плевели, бодили и тръни е благодетел независимо дали сее зърно или не.
Робърт Ингерсол
Не можеш да играеш с животното в теб, без да станеш изцяло животно, играеш с лъжа, без да отнемаш правото си на истина, играеш с жестокост, без да губиш чувствителността на ума си. Който иска да поддържа градината си подредена, не си запазва парцел за плевели.
Даг Хамаршелд
Плевел - това е цвете, което никой не обича.
Ела Уилър Уилкокс
Най-добрата защита срещу негативизма е на първо място позитив в душата и по отношение на света около вас. Точно както плевелите не растат в добре поддържана цветна леха, поддържайте душата си чиста и подредена. Посейте там семената на любовта... Няма да отнеме много време, докато отгледате дърво, чиято корона ще се скрие от всякакви трудности в живота и ще ви направи щастливи...
Виталий Гиберт
Основната ми работа беше да развивам талант. Бях градинар, осигуряващ вода и друго хранене на нашите топ 750 души. Разбира се, трябваше да извадя и някои плевели.
Джак Уелч
Ако вашата царевица има ген, устойчив на хербициди, това означава, че можете да се молите на своите хербициди и да убивате плевелите; няма да убиеш царевицата си.
Джеръми Рифкин
И на зъл приятел ще простя, Нека разкъса и измъчи сърцето ми, Не съм бодлив плевел, а бяла роза.
Мануел Ривас
Душите на хората са като градини. Не можете да обърнете гръб на някого, защото градината му е пълна с плевели. Трябва да им дадете вода и много слънце.
Нанси Фармър
Стратегиите първоначално растат като плевели в градина, те не се култивират като домати в оранжерия.
Хенри Минцбърг
Думите могат да паднат трудно като камък, отпуснат от скала. Думите могат да се носят незабелязани като семе от плевел на вятъра. Думите могат да пеят.
Шанън Хейл
Надеждата е като плевелите. Колкото повече ги изтръгваш, толкова по-упорито поникват.
Джо Абъркромби
Конкуренцията е труден плевел, а не деликатно цвете.
Джордж Стиглър
Плевелите не умират толкова лесно.
Кони Брокуей
Умът е като плодородна градина, в която всичко засято, цветя или плевели, ще порасне един ден.
Брус Лий
Бог не ти даде уста, за да размножаваш плевели, а за да хвърляш полезни семена, разпространявайки не суета и предателство, а смирена мъдрост, благословение и любов.
Йоан Златоуст