Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Листо"
Тя искаше напълно да обръсне главата си: не искам дълга коса, не искам къса коса, изобщо не искам коса и не искам да съм момиче или момче, Искам да бъда жълто-оранжево листо, което някое малко дете взема и залепва в своя лексикон.
Шърман Алекси
Мъдрият мъж ме предупреждаваше, че животът е само роса на листата на лотос.
Рабиндранат Тагор
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Мисля, че във Вселената има някакъв божествен ред. Всяко листо на всяко дърво в света е уникално.
Джон Д. Макдоналд
Там са плодовете, цветята, листата и клоните, а ето тук е моето сърце, което бие само за теб.
Пол Верлен
С узряването на плодовете през есента листата започват да изсъхват и дърветата, поемайки сока си от земята чрез корените, се възстановяват и се възстановяват до предишната си твърда структура. Но силният въздух на зимата ги компресира и втвърдява.
Витрувий
Есенните листа са блестящи в златно и червено. Можете да ги вземете в ръката си и да им се чудите, да бъдете изумени от тяхната уникалност и слава. Но накрая ги няма, кафяви, разпадащи се, разпръснати от вятъра. Но дървото остава. Дървото е важното. Дървото продължава да живее. Това беше трудно знание за носене и още по-труден живот за живеене. Разбира се, да си листото също не беше желателно.
Роб Търман
Историите ми помагат. Да живея. Да работиш. Да намериш смисъла, скрит във всеки сън, някога в листата, във всяка капка роса.
Т. А. Барън
Когато се влюбите, пролетта е без значение кога. Листата, които падат, нямат значение, те са от друг сезон.
Една О'Брайън
Нямаш право да излизаш пред публика без адекватна техника, само защото чувстваш. Усеща се нещо - листо се усеща, буря усеща - какво право имаш да правиш това? Трябва да имате реч и това е култивирана реч.
Марта Греъм
Когато измервате налягането на водата в дърветата, откривате, че то е най-високо малко преди листата да се отворят през пролетта. По това време на годината водата се издига нагоре по ствола с такава сила, че ако поставите стетоскоп срещу дървото, всъщност можете да го чуете.
Петер Волебен
Нека ти благодаря за разказите. Толкова много истории. Ще ви запомня всички... с вашите истории. Карат ме да си помисля за листата, които общинската управа на Токио почиства всяка есен!
Рана Дасгупта
И където съм съдил, сега виждам божествен ред във всичко. Там, където съм виждал недостатък, сега виждам съвършенство – съвършенството на животите, които се развиват точно както сме ги планирали. Такова разгръщане е очевидно не само в нашите предизвикателства, но и в най-дребните, на пръв поглед незначителни аспекти на живота. Всяко листо, което пада от дърво, всяко стръкче трева, което се огъва от вятъра... нищо не се случва случайно и всичко е в божествен ред. Винаги.
Робърт Шварц
Харесва ви под дърветата през есента, защото всичко е наполовина мъртво. Вятърът се движи като инвалид сред листата и повтаря думи без заплаха.
Уолъс Стивънс
Майка ми беше научена на чаанската концепция за щастие, която трябваше да намери удовлетворение в малките неща. Бях научена да оценявам чистия въздух сутрин, цвета на листата, които се зачервяват през есента, и гладкостта на водата, когато накиснах ръцете си в басейна.
Анчи Мин
Къде скриеш листо? В гора.
Хари Бингам
Листата от целина са недостатъчно използвана съставка, най-вероятно защото супермаркетите продават предимно стръкове без листа.
Йотам Отоленги
Думите са като листата на дърветата – когато са много, плодовете са малко.
Александър Поуп
За да разбираш шумоленето на листата, трябва да забравиш езика на уставите...
Виктор Шендерович