Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чичо"
Дядо, баща и чичо ми бяха готвачи, а другият ми чичо беше касапин.
Марко Пиер Уайт
Харесвам ги всички - не винаги одобрявам. Виждам себе си като доброжелателен чичо на тези герои и мога да разбера защо правят това, което правят; понякога правят някои грешки, но в сърцето си мисля, че са прилични.
Патрик Марбър
Чичо ми е адвокат и си спомням, че отидох да го видя в съда и си помислих: "Това е страхотно, жалко, че никога не бих могла да бъда адвокат."
Лена Дънам
Ние сме добри в грижите за малките деца и отделяме много енергия, за да ги научим на неща като да четат. Но когато децата станат толкова високи, колкото родителите си и могат да ги гледат в очите, ние сме склонни да изпуснем топката - в момент, в който най-много се нуждаят от любяща последователна общност от възрастни, било то родители, лели, чичовци или други.
Лори Халсе Андерсен
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Плувах в изкуството ден и нощ. Винаги се организираха партита, с артисти от всяка среда (моите разширени лели и чичовци), живеещи толкова смело, колкото искат.
Майкъл Хаят
Всеки трябва да носи собствената си съдба, независимо от нейната тежест. Никой не може да се опита да поеме съдбата на родител, баба и дядо, брат или сестра, чичо или леля, без да последва някакъв вид страдание.
Марк Уолин
- Но чичо, днес мразиш всичко, което си обичал вчера... - Точно така... нещата, които обичах вчера, ме направиха това, което виждаш.
Панаит Истрати
Произхождам от религиозно семейство - баща ми е пастор, чичо ми, сестра ми и съпругът й са пасторски отбор.
Том Елис
И понякога чичо ми ми идваше на ум, за да не забравя, че в живота е невъзможно да се обърне, че няма връщане назад.
Жан-Пол Дюбоа
Чичо Зьова отвори дебела, дебела книга с магии, които приспиват и зайците, и хората. Чувайки тези вълшебни думи, всеки усеща топлината, грижата и любовта на близките. С тях разбираш: всички те обичат такъв, какъвто си.
Карл-Йохан Форсен Ерлин
Не мога да се сдържа, но имам чувството, че освен тези две-три години с чичо Карел, майка ми е живяла един напълно неосъществен и безполезен живот.
Катержина Тучкова
Чичо Фестър винаги ме заинтригува. Със сигурност винаги съм се радвал на неговия вид хумор. Той просто е пълен с пакости по някакъв страстен начин. Не виждам нищо изкривено в това. Това е нещо нелепо и откачено. Това е нещо забавно.
Кристофър Лойд
Намгай, който е израснал в планините на Хималаите, пасе крави и овце и е бил инструктиран от чичо си Лама в религиозни ритуали, е бил набожен будист и известен художник. Но в САЩ той става поклонник на уредите и се покланя на олтара на масовата консумация.
Линда Лийминг
Уверявам ви, ако чичо Хенри беше излязъл измежду дърветата в малка горичка, която граничи с пътеката на едно място, носейки главата си под мишница, щях да се чувствам малко по-неудобно от мен. Честно казано, по-скоро очаквах нещо подобно.
М. Р. Джеймс
Чичо ми – можете да вярвате на това – за нищо на света не би помогнал някому само от душевна доброта: такъв разкош май твърде малко хора могат да си позволят.
Маргарет Атууд
Един мой чичо твърди, че стига само да вземе някой от лудницата и това сигурно ще е най-добрият математик; на това аз отговарям, а така мисли и Дирихле, че математиката изобщо е побъркване, но затова пък не всяка лудост има математически характер.
Готхолд Айзенщайн
Държавата майка изчезва. Изчезва и социалистическият батюшка господар, който се грижи за тебе, за вуйна ти, за чичо ти. Започнаха вече да изчезват и тези взаимоотношения между хората, характерни за социализма - някакво другарство, но докато се стигне до другарския съд. Човек започва да разчита на себе си. Това значи, че поемаш отговорност за всичко.
Владо Даверов
– Как какво да правиш! Прави каквото правят хората: свий си опашката, па си налягай парцалите... Какво се кикотиш, не е ли тъй? –...Ха-ха-ха... Ами ако нямам опашка бе, чичо... хо-хо-хо... – Смей се ти, смей се, ще дойде време да плачеш. – Я дойде, я кой знай... – Ти чувай какво ти казвам аз, запомни го хубаво, па сетне пак ще приказваме. С гюрултия гърло се не пълни. Защо и ти да не влезеш в болшинството като другите?
Алеко Константинов