Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радикал"
Никой освен радикалите никога не са постигнали нищо в голяма криза.
Джеймс Гарфийлд
Аз съм радикал в мисълта (и принципа) и консерватор в метода (и поведението).
Ръдърфорд Хейс
Повече от четвърт век ме познаваха, доколкото бях известен изобщо, като радикал.
Албърт Джей Нок
Ако наистина искате да станете ислямски радикал и сте готови да се съгласите да се обрежете, тогава ви каня в Москва. Ние имаме многоконфесионална държава, имаме специалисти и по този въпрос. И ще им препоръчам да направят тази операция по такъв начин, че нищо друго да не порасне във вас.
Владимир Путин
Под "радикал" аз разбирам човек, който отива твърде далеч; по "консерватор" разбирам някой, който не отива много далеч; под "реакционер" – човек, който никъде няма да отиде.
Удроу Уилсън
Антиоксидантите са химикали, които разграждат или неутрализират вредното въздействие на свободните радикали - химикали, произведени като страничен продукт от нормалния клетъчен метаболизъм.
Дейвид Пърлмътър
По-ниските цени на петрола сами по себе си няма да свалят моллите в Иран. Но е важно, че в исторически план, когато цените на петрола са били ниски, иранските реформатори са възходящи и радикалите са относително покорени, и обратно, когато цените са високи.
Джеймс Суровецки
До края всички имаха етикет - свине, либерал, радикал, революционер... Ако имаше всичко освен пистолет, ти беше радикал, но не и революционер.
Джери Рубин
Бедата в радикалите е в това, че те четат само радикална литература; а бедата с консерваторите е в това, че те нищо не четат.
Джон Кенет Гълбрайт
Много хора не разбират връзката на партията на Черните пантери с белите радикали на родината.
Фред Хамптън
Истинският радикал е този човек, който има визия за равенство и е готов да направи онези неща, които ще доближат реалността до тази визия...
Баярд Ръстин
Най-краткият начин да превърнете радикал в консерватор, либерал в тиранин, човек в звяр, е да му дадете власт над своите събратя.
Бенджамин Тъкър
Ето ключовото нещо, което трябва да знаете за митохондриите: Както всеки друг вид двигател, те генерират енергия, но генерират и отпадъци. Въпреки това, за разлика от вашия автомобилен двигател, който превръща бензина в енергия, докато създава смог, митохондриите превръщат храната в енергия, като същевременно създават нещо, наречено свободни радикали.
Дейвид Зинченко
Човешкият мозък е изложен на особено висок риск от увреждане от свободните радикали поради високата си степен на метаболизъм в сравнение с други тъкани, като същевременно липсват нивата на антиоксидантна защита, открити другаде в тялото.
Дейвид Пърлмътър
Вместо да потискате излишните свободни радикали с антиоксиданти, по-добре е да се уверите, че тялото ви произвежда по-малко от тях.
Джоузеф Меркола
Намаляването на свободните радикали с антиоксидантни добавки е лошо! Това може да доведе до сериозно влошаване на здравето, включително развитие на рак.
Джоузеф Меркола
По този начин, ако усърдно потискате свободните радикали, тогава най-вероятно неволно ще спечелите сериозни усложнения.
Джоузеф Меркола
Дори експериментални композитори, революционни композитори, самостоятелно оформени радикали, в писането на революционна музика, разпознават музиката, която им е предшествала, като се опитват да я избегнат.
Ленард Бърнстейн
Терористите и тоталитарните радикали се разглеждат като борци за социална справедливост. Израелците и американците – като нацисти.
Дейвид Хороуиц