Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неизбежност"
Няма абсолютно неизбежност, стига да има желание за обмисляне на случващото се.
Маршал Маклуън
Душата прави кръг от неизбежност, облечен в последователност от един или от друг живот.
Питагор
Корпоративната революция ще се срине, ако откажем да купуваме това, което продават - техните идеи, тяхната версия на историята, техните войни, оръжия, представата им за неизбежност.
Арундати Рой
Да прозреш, че си смъртен означава да разбереш началото на ужаса; да познаеш неизбежността на смъртта означава да положиш край на ужаса.
Франк Хърбърт
Несъмнено много хора имат чувството, че изобщо да се говори за смъртта означава да се измисли умствено, да се доближи до нея по такъв начин, че човек трябва да се изправи лице в лице с неизбежността на собствената си евентуална смърт. Така че, за да си спестим тази психологическа травма, решаваме просто да се опитаме да избегнем темата, доколкото е възможно.
Реймънд Мууди
Винаги съм живял в хармония с природата и отдавна съм свикнал с мисълта за неизбежността на старостта. Аз не съм от онези, които си стягат кожата, използват боя за коса и джогинг, искайки да отблъснат старостта. Това е естествено и трябва да се приеме.
Жан Рошфор
След като жените започнат да поставят под въпрос неизбежността на своето подчинение и да отхвърлят конвенциите, свързани преди с него, те вече не могат да се оттеглят в безопасността на тези конвенции.
Кристофър Лаш
Какво би било моето образование ... ако не ми помогна да разбера неизбежността на промяната?
Карлос Фуентес
Страхът от съперницата е като страхът от смъртта. Единственият начин да превъзмогнеш тоя страх е да приемеш и двете като неизбежност. Да погледнеш право в очите на другата и да знаеш, че тия очи могат да ти отнемат неговия поглед завинаги. Това е все едно да имаш сила да погледнеш смъртта в очите."
Блага Димитрова
Как може да не участваш? Това са вашите времена, вашият свят, дори ако тези събития са от другата му страна. А що се отнася до наратива - вие сте част от него, за добро или за лошо, независимо дали са сивите неумолими икономически неизбежности - рецесии и възстановяване и по-малко пари или повече – или великата опасна глобална история.
Пенелъпи Лайвли
На път съм да умра. 11 септември е и всяка клетка в тялото ми е наясно с предстоящата ми смърт. Сигурността в това. Неизбежността. Нито след години, нито седмици, нито дни. Моменти.
Хю Хауи
Пълната неизбежност винаги носи в себе си нещо примиряващо.
Виктор Вересаев
Битието се състои от много неща, които никога няма да разберем. И ние трябва да се научим да живеем, приемайки този факт като неизбежност.
Владимир Василев
Това е последната страхотна минута, преди той да влезе в живота ти, но ти още не знаеш това, не можеш да знаеш. По-късно обаче ще се опитате да си представите къде е бил точно в този момент, когато се е обърнал и е започнал да пътува към вас, вие към него и как светът около вас двамата не е забелязал. Животът ви не би бил същият, но всичко това чакаше, във въздуха, всяка съдба и шанс и неизбежност.
Дж. П. Монингър
Да спориш с неизбежността е безполезно. Единственият аргумент против хладният вятър е топлото палто.
Джеймс Ръсел Лоуел
Признаването на неизбежността на цялостната бюрократизация не решава проблемите, произтичащи от нея.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Ние сме може би единственият вид на Земята, който осъзнава неизбежността на нашата индивидуална смъртност. Страхувам се, че скоро ще трябва да станем и единственият вид, който съзнателно ще наблюдава идването на собствената си колективна гибел или поне смъртта на своята цивилизация.
Карло Ровели
Обикновено, разбира се, смятах, че е най-добре да остана незабележим, но жестът имаше известна неустоима театралност и неизбежност. Понякога можете да почувствате привличането на това, което другите хора искат от вас, и жертвате себе си, рискувате да изглеждате странни или слънчеви, за да ги забавлявате.
Къртис Ситенфелд
Работя наистина извън митологията, така че често работя по история, която е останала някак вътре, или работя извън историята, знаете ли, от чувството за историческа неизбежност с героите.
Луиз Ърдрич