Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Катерене"
Йосемити има най-впечатляващите и достъпни гранитни големи стени в света. Скалата е невероятна. И поради това, това е меката за катерене в САЩ - и в света до голяма степен - за цялата история на катерене. Тук е мястото да се изпробвате срещу историческите маршрути от миналото.
Алекс Хонълд
При катеренето спонсорите обикновено подкрепят спортист, но осигуряват много малко насоки, давайки на алпиниста свобода да следва своята страст към всичко, което е вдъхновяващо. Това е прекрасна свобода, в много отношения подобна на тази на художник, който просто живее живота си и създава каквото и да го движи.
Алекс Хонълд
Обичам сърф, скално катерене, колоездене - всичко това. Но е просто невероятно, че мога да вдъхновявам хората с бягането си. Смиряващо е, наистина.
Дийн Карнасис
Ако тръгвате да се катерене с млади хора, ще бъдете много, много свикнали да виждате своя партньор за катерене като мъничка малка точка.
Крис Бонингтън
Гледам да се катеря не толкова, колкото да стоя на върха, колкото да видя от другата страна. Винаги има други хоризонти пред вас, други хоризонти, които да надхвърляте и това ми харесва при катеренето.
Крис Бонингтън
Яденето на пшеница е като катерене на лед, качване на планина и бънджи скокове, е екстремен спорт. Това е единствената често срещана храна, която носи свой собствен процент на дългосрочна смъртност.
Уилям Дейвис
Има постоянно напрежение в катеренето и всъщност всички изследвания, между това да се натиснете в непознатото, но да се опитате да не натискате твърде далеч. Най-доброто, което всеки от нас може да направи, е да стъпва внимателно по тази линия.
Алекс Хонълд
Диетата за катерене през цялото време всъщност не се различава от диетата за живот. Не е като кардио спортовете, при които всеки ден изгаряте милион калории.
Алекс Хонълд
За да бъдем ясни, обикновено се катеря с въже и партньор. Фрии солото представлява само малък процент от общото ми катерене. Но когато правя соло, управлявам риска чрез внимателна подготовка. Не соло нищо, освен ако не съм сигурен, че мога да го направя.
Алекс Хонълд
Като цяло смятам, че е лошо да се внасят твърде много пари за катерене, тъй като това отнема малко от красотата на планините. Но в същото време не мога да обвинявам непалското правителство - или индийското, пакистанското или китайското, в зависимост от това къде се изкачвате - от желанието да се възползват от чуждестранните алпинисти.
Алекс Хонълд
Никога никога не съм разбирал критиката, че катеренето по своята същност е егоистично, тъй като по същия начин може да се спори за почти всяко друго хоби или спорт. Егоистично ли е градинарството?
Алекс Хонълд
Катеренето определено е много съотношение сила / тегло. В същото време никога не съм бил на диета или ограничавал калориите. Ти просто си внимаваш да не станеш закръглен.
Алекс Хонълд
Мисля, че е страхотно, че толкова много хора се наслаждават на катеренето. Винаги съм обичал катеренето; Не разбирам защо другите хора не биха се насладили също толкова. Докато всеки прави всичко възможно да уважава областите, в които се изкачва, не виждам как растежът на спорта може да бъде лошо нещо.
Алекс Хонълд
Работата с физическата подготовка е, че имам много приятели, които тренират на наистина високо ниво и които могат да ми дадат съвет. Но с умствените тренировки всъщност не познавам никого, който има много по-добър ум за катерене, предполагам, така че всъщност не знам къде бих отишъл. Това всъщност не е ограничаващ фактор за мен.
Алекс Хонълд
Опитах се да подхождам към екологията по същия начин, по който правя своето катерене: като си поставям малки, конкретни цели, които се надграждат една върху друга.
Алекс Хонълд
Сърфирането и катеренето са безполезни спортове. Ще станете конкистадори на безполезното. Изкачваш се на върха и там няма нищо. И можете да се изкачите до върха от друга посока. Важното е как да стигнете до там. Същото е и със сърфирането.
Ивон Шуинар
Трябва да помните, че това беше 60-те години, когато катеренето беше опасно и сексът беше безопасен.
Ивон Шуинар
Дали катеренето, като страст и като спорт, е по-добре сега, отколкото в миналото? Вече можем да правим по-трудни изкачвания в по-бързи времена - техниките са по-усъвършенствани, а оборудването по-сложно - но наистина ли сме по-добре?
Ивон Шуинар
Там, високо в планината, е мястото, където болката стихва. За мен да умра означава да се откажа от катеренето.
Килиан Жорнет