Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подкуп"
Шантажът е по-ефективен от подкупа.
Джон льо Каре
Твърде беден за подкуп и прекалено горд, за да има значение, той не е използвал метода да спечели богатство.
Томас Грей
Лудостта сама по себе си е наистина ужасяваща, доколкото не можете да я преодолеете със заплахи, убеждаване или подкупи.
Джоузеф Конрад
Хирургът е човек, на когото пациентът дава огромен подкуп, така че да поеме отговорност за грешната диагноза на лекуващия лекар.
Хенри Луис Менкен
Независимо от това, този един факт трябва да е очевиден: обръщането на другата буза е подкуп. Това е валидна форма на действие само докато християнинът е импотентен в политическо или военно отношение.
Гари Норт
Обещанието на Христос да награди онези, които ще повярват, е подкуп.
Робърт Ингерсол
Дадоха подкуп и законността възтържествува.
Александър Фюрстенберг
Наистина е трудно да се работи с деца и бебета, защото те не са субекти, които си сътрудничат: те не са социализирани в идеята, че трябва весело и съвместно да ви дават информация. Те не са като студенти, които можете да подкупите с бира или кредит за курс.
Пол Блум
Брак - това е подкуп, който се дава на икономиката, за да се почувства тя домакиня.
Торнтън Уайлдър
Кадафи, баща и синове, говорят граматиката на диктатурата: заплахи и подкуп.
Хишам Матар
Когато наемниците и търговците започнат да водят войни - стотици животи зависят от подкупите.
Амитав Гхош
Четири начина за получаване на любов, до която прибягва невротикът: подкуп, апел към жалост, апел към справедливост и накрая заплахи.
Михаил Литвак
Хората се отнасят към него с повече уважение, отколкото към всеки полицай. Може би защото роботът е учтив, услужлив и никога не иска подкупи.
Неди Окорафор
Като цяло съм благосклонен към активизма и социалните движения и съм враждебен към подкупите и корупцията.
Тарик Али
Единственият приличен ежедневник във Франция е онлайн "Mediapart", който разкрива подкупи и корупция по високите етажи и предизвиква страх от властта.
Тарик Али
За съжаление обаче открих, че в един конкретен случай колега отиде и плати подкупа от мое име, само за да изпълним мисията си. Това беше болезнено и обтегна приятелството ни.
Уоле Шоинка
В интерес на големия бизнес и подземния свят Путин въведе мораториум върху смъртното наказание, внесе законопроект за изключване на този вид наказание от Наказателния кодекс, като конфискация на имущество от лица, извършили тежки престъпления. Само за това присвояващите и подкупи са готови да му издигнат златен паметник.
Виктор Илюхин
В Европа от полицията се срамуват да вземат подкупи и следователно са много по-скъпи.
Александър Белов
Не само по делото за Вальо Топлото, където дадените интервюта са повече от извършените процесуално-следствени действия, каквото и да значи това, но и с тази смешна проверка. ...Да търси за подкупи веществени доказателства, е все едно да накарате някой да си иска подкуп с писмена молба. Аз такъв случай не знам.
Татяна Дончева