Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Муза"
При плагиата има две музи: едната се казва Copy, а другата Paste.
Ашот Наданян
Измами хазяина, ако можеш и ако трябва, но дори не се и опитвай да метнеш Музата. Няма да се получи. Можеш да имитираш качеството не повече, отколкото можеш да имитираш добрата храна.
Уилям Бъроуз
Виждам единството на творчеството в изкуството на театъра, филма, телевизията, естрадата. Четири музи, а ти си един...
Анатоли Папанов
Бедността е наследница на музите.
Робърт Бъртън
Аз нямам муза. Аз имам дългове.
Джим Бъчър
Море! Ти си истинското мистериозно светилище на музите. Колко много разказваш, колко те караш да си представяш!
Плиний Стари
Смъртта е вдъхновяващата муза на философията: без нея философията едва ли би съществувала.
Артур Шопенхауер
Винаги съм вярвал, че операта е планета, където музите работят заедно, хващат се за ръце и прославят всички изкуства.
Франко Дзефирели
В някои извори на вдъхновението музите си мият краката.
Станислав Йежи Лец
Празноглавието е в нас, там трапезното щрака с пръсти в ритъма на чалгата, вдъхновена от Музата на софрата, сякаш сме създадени единствено заради удоволствията, които търговците в храма на демокрацията лъстиво ни предлагат.
Румен Леонидов
Престъплението - муза на проповедниците и моралистите.
Станислав Йежи Лец
Първият образ - този, който дава възможност за всяко начало, е образът на Музата. Всички Музи са в женски род. Кой служи за Муза на жените? Кой напътства ръцете им, вдъхвайки им самочувствие и яснота?
Нанси Хюстън
Вместо да обсъждам със себе си всяка сутрин дали се чувствам вдъхновен или не, влизам в офиса си всеки ден точно в девет, отварям прозореца и учтиво моля музата да влезе и да ме целуне. Понякога влиза, по-често не. Но тя никога не може да твърди, че не ме е намерила да чакам на правилното място.
Петер Пранге
Професионалистът няма да търпи безпорядък... Той иска килимът да бъде почистен с прахосмукачка и прагът да бъде изметен, за да може Музата да влезе и да не изцапа роклята си.
Стивън Пресфийлд
Тя е моето вдъхновение. Музата ми. Моята мания.
Ейми Плъм
Музата може да бъде с меч, но само за защита, а не за нападение.
Иван Ефремов
Повечето хора приемат, че музата е създание с перфектна красота, уравновесеност и грация. Като съществата от гръцката митология. Грешат. Всъщност трябва да има подчертано отсъствие на съвършенство в една муза - зейнала дупка между това, което е тя и това, което може да бъде. Идеалната муза е жена, чиито груби ръбове и противоречия ви карат да попълните празните места в нейния характер. Тя е дразнител за творчеството ви. Забележителна възможност, която чака да бъде формирана.
Катлийн Тесаро
Едно от предимствата на това да имаш публика е, че изисква режим, необходимост от редовно създаване. Не вярвам да чакаш музата да посети.
Кери Смит
Музите са жени и затова не винаги даряват със свята благосклонност онези, които най-упорито от всички се домогват до тях.
Дени Дидро