Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Програмиране"
Най-важното нещо в езика за програмиране е името на езика. Езикът не би имал успех без добро име. Аз наскоро измислих много добро име, а сега остава само да изобретя подходящ език.
Доналд Кнут
Дизайнът и програмирането са човешки дейности; забрави това и всичко е загубено.
Бярне Строуструп
Преждевременната оптимизация е корена на всички проблеми в програмирането.
Доналд Кнут
Аз мисля, че в бъдещето всички, а не само програмистите ще бъдат свързани с елементите за програмиране.
Марк Зукърбърг
По време на програмирането аз се опирам на сценарии само с край. Но в края на работата ние започваме да мислим за реалистичност.
Сид Майер
Рекурсия - основа на програмирането, понеже тя съкращава времето за написване на програмите.
Алън Перлис
Както и каламбура, програмирането е игра на думи.
Алън Перлис
За мен програмирането е много повече от важно практическо изкуство. То е и гигантско начинание във фундамента на знанието.
Грейс Хопър
Вярно е, че много от проблемите, с които се занимават професионалните философи, изискват доста високо ниво на абстрактно мислене. Същото обаче важи и за почти всяко интелектуално занимание: философията не се различава в това отношение от физиката, литературната критика, компютърното програмиране, геологията, математиката или историята.
Найджъл Уорбъртън
Единственият начин да изучавате нов език за програмиране е да пишете на него програми.
Браян Керниган
Учениците в младежкото ви министерство не се нуждаят от вашите умни идеи и големи умения за програмиране. Те се нуждаят от жив модел - Божи мъж или жена, които са страстни за своята вяра.
Дъг Фийлдс
Мнозинството хора намират концепцията за програмиране за очевидна, но самото програмиране за невъзможно.
Алън Перлис
На мен ми помагаше да съкратя зимата с особен вид спорт за закрити помещения: програмиране.
Линус Торвалдс
Земният ум отказва да бъде ограничен от параметрите на своето програмиране.
Стивън Бакстър
Съзнанието наблюдава вашите мисли и действия, за да можете да живеете от истинския избор в настоящия момент, вместо да се управлявате от програмиране от миналото.
Т. Харв Екър
За момента машините, способни да "мислят" във всичко, което се доближава до човешкото усещане, остават научна фантастика. Как трябва да се подготвим за потенциалната им поява обаче е дълбоко обезпокоителен въпрос - не на последно място защото интелигентните машини изглеждат значително по-постижими от всеки консенсус относно тяхното програмиране или последствия.
Том Чатфийлд
Мисля, че компютърното програмиране се показва в моето писане. Често, когато пиша за компютърни програмисти, пиша за начина, по който те виждат света и те структурират света.
Уолтър Мозли
Програмирането е свързано с управлението на сложността: сложността на проблема, заложен върху сложността на машината. Поради тази сложност повечето от нашите програмни проекти се провалят.
Брус Екел
Конвергенцията беше терминът, който използвахме, за да опишем крайната фаза на създаване на продукт на Епълк, след като функциите бяха заключени и екипите по програмиране и дизайн прекараха последните три или четири месеца в коригиране на грешки и полиране на детайли.
Кен Косиенда
Когато няма интересни задачи и желанието за програмиране пропада. Винаги е нужен някакъв стимул.
Линус Торвалдс