Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Просяк"
Той се загърна във цитати, тъй както просяк се загърва в императорска порфира.
Ръдиард Киплинг
Така че, министрите казват, че учат на благотворителност. Това е естествено. Те живеят на милостиня. Всички просяци учат, че другите трябва да дават.
Робърт Ингерсол
Аз съм свободен и весел като просяк.
Ръдърфорд Хейс
Знам, че човек, който ми показва богатството си, е като просякът, който ми показва своята бедност; двамата търсят милостиня от мен, богаташът за милостинята на моята завист, сиромахът за милостинята на моята вина.
Бен Хеч
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Ако напишете прекрасна история за Индия, ще бъдете критикувани, че продавате екзотична версия на Индия. И ако пишете критично за Индия, се смята, че я изобразявате в негативна светлина – това също изглежда е популярен начин за представяне на Индия, нещо като манго и просяци.
Киран Десаи
Всеки жив човек на този свят е просяк в един или друг вид - всеки един, голям или малък.
Уилям Сароян
По-добре жив просяк от погребан император.
Жан дьо Лафонтен
Писателите са просяците на западното общество.
Октавио Пас
Мъжът, който наистина е спечелил любовта на една добра жена на този свят, не ме интересува дали умира в канавката като просяк - животът му има успех.
Робърт Ингерсол
Поети и просяци, музиканти и пророци, воини и негодници, всички създания на тази необуздана реалност, трябваше да поискаме само малко от въображението си, защото нашият решаващ проблем беше липсата на конвенционални средства, за да направим живота си правдоподобен. Това, приятели мои, е основата на нашата самота.
Едуардо Галеано
Принцът се предрешава и на просяк, за да укрие диамантите си.
Радой Ралин
Казах да внимавате; Подобно на просяците пред портите на храмовете, под стените на религиите са скрити джебчии с маската на свещеници и зилоти; религиите, като пазарите около поклоненията, имат религиозни търговци наоколо; защото религиите са претъпкани; и защото търговията се нуждае от тълпата.
Митхат Джемал Кунтай
Човек не трябва да насърчава просяците и да, прав си, много по-добре е да даряваш на благотворителни организации, които се занимават с причините за бедността, отколкото на него, същество, което е просто неин симптом.
Мохсин Хамид
Ако желанията са били коне, тогава просяците биха ги яздили.
Ник Сполдинг
Даже ако бяхме просяци ние бихме могли да живеем задружно и весело.
Робърт Болт
Ако човек има пари, значи той вече не е смешен. Значи е сериозен. Просяците излязоха от мода.
Александър Валентинович Вампилов
Тези, които наистина идват при Бог за милост, идват като просяци, а не като кредитори: те идват само за милост, за суверенна благодат, а не за всичко, което се дължи.
Джонатан Едуардс
Богатите по време на война забогатяват, а и после. Просяците само стават по-бедни.
Едуард Володарски
Дете мое, внимавай с театъра - светът в който живеем, защото много просяци и негови жители се обличат с дрехи на крале и владетели на сцената. Някои изглеждат наистина такива и заблуждават въображението на зрителите. Когато шоуто приключи обаче, маските падат и тогава всичко е както е в действителност.
Ефрем Аризонски