Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Картоф"
Когато получих Нобелова премия, единственото голямо плащане в брой, като трябваше да видя, какво да правя с тях. Най-простият начин да отхвърля този "горещ картоф" беше да ги инвестирам, купувайки акции. Аз знаех, че приближава втората световна война и се боях, че ако имам акции, които ще растат в случай на война, то щях да искам война. Затова помолих своя агент да купи акции, които в случай на война ще спаднат. Той така и направил Аз загубих своите пари и съхраних душата си.
Алберт Сент-Дьорди
Моята представа за блаженството е един голям печен картоф и някого, с когото да го споделя.
Опра Уинфри
Искам само да живея в мир, да садя картофи и да мечтая.
Туве Янсон
Да се хвалиш с предците си означава да приличаш на картофът на когото всички достойнства са под земята.
Джонатан Суифт
Всеки предпочита някои храни пред други, но някои възрастни приемат тази тенденция до крайност. Тези хора са склонни да предпочитат видовете скучна храна, на които може да са се радвали като деца - като обикновени или маслени тестени изделия, макарони и сирене, пица със сирене, пържени картофи и сандвичи със сирене на скара - и да ограничат храненето си само до няколко ястия.
Андрю Уейл
Ако пържите картоф в растително масло, тогава ефективно пържите зеленчук в маслото на други зеленчуци. И така, къде се прокрадват уникалните, увреждащи здравето свойства - точно? От друга страна, ако печете картофи, това е добре за вас ... хо, хм. Картофи, квантовият зеленчук. Той може да съществува едновременно и като здрав, и като нездрав.
Малкълм Кендрик
В кръга на добро семейство или с близък приятел, на чиста маса или в добро настроение простите картофи могат да бъдат по-питателни и от най-питателната храна, изядена някак си, сама, с копнеж или гняв.
Павел Флоренски
Реших да водя здравословен начин на живот. Пица и пържени картофи - диетични продукти.
Р. Л. Стайн
Картофи, царевица, боб, домати бяха донесени от Америка. Прекрасни подаръци на Новия свят за остаряла Европа, вкусна и здравословна храна. И Старият свят се отплати, като изпрати морбили и едра шарка като подаръци.
Уве Тим
Без сол картофите губят своето значение. Въпреки че, може би, има много смисъл в картофите и без сол.
Юрий Ковал
Питър изгуби едната си обувка сред зелето, а другата обувка сред картофите.
Беатрикс Потър
Ако парещ горещ картоф падне в ръцете ви, ще го пуснете възможно най-скоро. Направете същото с негативните деструктивни мисли - просто ги освободете възможно най-бързо.
Джон Асараф
Пътят към ада е павиран с праз и картофи.
Джули Пауъл
Невероятната комбинация от картофи и тестени изделия се появява в някои италиански рецепти.
Йотам Отоленги
Ако на Британските острови имаше официален зеленчук, щеше да е картофът.
Йотам Отоленги
Баба ми имаше двор с животни, като кози и кокошки. Тя правеше сирене рикота, готвеше с топли картофи от градината, отглеждаше всичко от боб до пшеница. Беше проста, сезонна храна и всички ядохме това, което беше произведено на 10 мили от мястото, където живеехме. Така беше от векове.
Лидия Матичио Бастианич
Имам десет долара в джоба - за какво да ги похарча? Пържени картофи - пържени картофи за десет долара, върховна фантазия.
Лори Халсе Андерсен
Аз съм почти истинско момиче през цялото пътуване до дома. Отидох на закусвалня. Пих горещ шоколад и ядох пържени картофи. Говорих с един човек известно време. Засмя се няколко пъти. Малко като кънки на лед за първи път, клатушкане, но го направих.
Лори Халсе Андерсен
Демокрацията е риск. Демокрацията не е за всеки. Демокрацията не е картоф да расте навсякъде. Поемаш рискове да кажеш "не" или "да".
Андрей Пантев
Талантът да не е картоф. Ако го закопаеш в земята, няма да поникне.
Валентин Домил