Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Социалист"
Може би ценностите на социалистите могат да бъдат реализирани само от социалистите в несоциалистическо общество.
Кристофър Хитчънс
Социалистите не обичат обикновените хора да избират, защото може да не изберат социализма.
Маргарет Тачър
За теб да си комунист или социалист означава да си тоталитарен; за мен не... Напротив, мисля, че социализмът освобождава човека.
Салвадор Алиенде
Социалистът е просто някой, който не може да преодолее своето учудване, че повечето хора, които са живели и умрели, са прекарали живота си в окаян, безплоден, непрестанен труд.
Тери Игълтън
За разлика от думата "комунист", която винаги означаваше програма, думата "социалист" беше предимно аналитична и критична.
Ерик Хобсбом
Аз в дадения случай съм с Исус Христос. Той беше първият социалист у нас. Нищо повече не можеш да направиш.
Михаил Горбачов
Много от критиките към капитализма, отправени от социалистите, по същество бяха правилни. Капитализмът постоянно противоречи на стойностите на справедливост, справедливост, политическо равенство между всички граждани и демокрация.
Робърт Дал
Вероятно нищо не засилва тласъка на социалистите към бюрократична централизация повече от тяхното непримиримо отхвърляне на икономическия контрол като цяло и на пазара в частност.
Робърт Дал
Ние социалистите сме по-свободни, защото сме по-изпълнени; ние сме по-изпълнени, защото сме по-свободни.
Ернесто Че Гевара
Не съм социалист, не съм републиканец, аз съм никой, аз просто се боря за бъдещето на човечеството.
Жак-Ив Кусто
Моят ум може да е консервативен, но в сърцето си винаги бях социалист.
Марко Пиер Уайт
Само ако оправомощавате либералите, ако упълномощавате умерените социалисти, ако оправомощавате всички фракции на обществото, само тогава екстремистите ще бъдат маргинализирани.
Мохамед ел Барадей
Все още вярвам в онова, в което вярвах в продължение на 20 години като социалист в парламента, а да си социалист не е същото като да си утопист.
Салвадор Алиенде
Човекът, който не е социалист на двайсет, няма сърце, но ако все пак е социалист на четиридесет, той няма глава.
Аристид Бриан
Сърцето ми на убеден социалист е предварително на страната на всичко, което допринася за духовния прогрес...
Жан-Луи Кюртис
Хитлер никога не е бил социалист.
Иън Кършоу
Който на младини не е бил социалист, на старини ще бъде мерзавец.
Жорж Клемансо
Социалистите считат за порок печалбата, а аз - загубата.
Уинстън Чърчил
Аз пожелавам да имаме толерантност. Ние сме много нетолерантни хора и въобще в материалното измерение на света щастието за един автоматически означава нещастие за друг, т.е. да имаш повече, значи по-малко за другия. Не съм комунист, нито социалист, но апелирам към някакво смирение в хората и толерантност.
Теди Москов
Кой не е бил социалист в младежките си години, старост ще бъде син на кучка.
Йозеф Пилсудски