Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преувеличение"
Едва ли е преувеличение да се каже, че шимпанзето, държано в уединение, изобщо не е истинско шимпанзе.
Волфганг Кьолер
Преувеличението е лъжата на благовъзпитаните хора.
Жозеф дьо Местр
Хуморът е истината; остроумието е преувеличение на истината.
Стан Лаурел
Човек може да посочи, без преувеличение, че наблюдението и търсенето на приликите и разликите са в основата на цялото човешко познание.
Алфред Нобел
Може да се каже без никакво преувеличение, че обръщението на император Константин е довело до най-голямата повратна точка, изживявана някога от Църквата.
Александър Шмеман
Мат говорейки без всякакво преувеличение, е най-начетеният човек, който познавам. Той разбира се е много по-умен от мен.
Бен Афлек
Голяма част от репутацията ми е продукт на преувеличение и невежество.
Марко Пиер Уайт
Шест инча острие. Усмихнах се. Той купи ли го? Всъщност беше малко по-малко от четири - но много добре претеглено - и както отбеляза леля Бърнис, винаги се очакваше малко преувеличение, когато се описват оръжия, победи и части от тялото.
Мери Пиърсън
Езикът на крайните преувеличения се явява отражение на крайното лицемерие в обществото, а езикът на насилието е предтеча на насилието в обществото.
Мо Йен
Сатирата е обвивка на преувеличение около сърцевината на реалността.
Барбара Тъкман
Самосъжалението е състоянието на ума, което наричам без преувеличение неизчерпаемият източник на егоизма.
Василий Сухомлински
Идеята, че трябва да премахнем основните защити на нашата политическа система, за да издигнем повсеместно наблюдавано състояние заради този риск, е върхът на ирационалността. И все пак преувеличението на заплахата се повтаря отново и отново.
Глен Грийнуолд
През изминалите десетилетия страхът от тероризма, предизвикан от последователни преувеличения на действителната заплаха, беше използван от американските лидери, за да оправдае странен набор от екстремистки политики.
Глен Грийнуолд
Трябва да гледаме на живота си без сантименталност, преувеличение или идеализъм. Отразява ли това, което избираме, това, което най-дълбоко ценим?
Джак Корнфийлд
Тенденцията към преувеличение е римска черта.
Едит Хамилтън
Обичам науката. Мразя предположението, суеверието, преувеличението и фалшифицираните данни. Покажете ми изследванията, покажете ми резултатите, покажете ми заключенията - и след това ми покажете някои квалифицирани партньорски отзиви за всичко това.
Клер Лазебник
...гласът е ненадежден инструмент, съгрешава с интонации, резерви, преувеличение и двусмисленост, а грешките в телеграмата са изключени, той е мълчалив и недвусмислен, той е езикът на трагедиите и любовта.
Ларш Собю Кристенсен
Това е съдбата на всяка истина - да бъде обект на присмех, когато за пръв път е изказана. Някога се е смятало за смешно да се предположи, че чернокожите са наистина човешки същества и че би трябвало да се третират като такива. Това, което някога е било смешно, сега е неопровержима истина. Днес се смята за преувеличение да се прокламира постоянно уважение към всяка форма на живот като сериозно изискване на рационалната етика. Но идва времето, когато хората ще бъдат удивени, че човешката раса е съществувала толкова дълго преди да осъзнае, че неразумното посягане на живота е несъвместимо с истинския морал. Моралът в своята абсолютна форма обхваща отговорността към всичко живо.
Алберт Швайцер
От волното - или неволно - игнориране на реалността в крайните й форми произлизат трагедията или комедията. И двете живеят от преувеличението и стълкновението. При това разликата между трагедия и комедия е по-скоро въпрос на гледна точка, отколкото на съдържание. И трагичният, и комичният герой нямат мярка, логика или чувство за хумор.
Никос Диму
Повечето репортери нямат никакъв проблем с преглъщането, каквато и субстанция да попадне в устната им кухина – протеини, дребни подаяния, преувеличения, неискреност, лъжи, лъжи, лъжи.
Кеворк Кеворкян