Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Турист"
Фотоапаратът прави всеки от нас турист в света на другите хора и евентуално в своя собствен.
Сюзан Зонтаг
Туристите не знаят къде са били, пътниците не знаят накъде отиват.
Пол Теру
Всеки, който се нуждае от повече от един куфар, е турист, а не пътешественик.
Айра Левин
Рим ми напомня за човек, който си изкарва прехраната, показвайки на туристите трупът на бабата си.
Джеймс Джойс
Човек на кон, на колело или пеша ще види повече, ще почувства повече, ще се наслади на повече за една миля, отколкото туристите в моторни превозни средства могат за стотици мили.
Едуард Аби
Стойте далеч от ресторанти, които имат менюта на пет езика. Това винаги е капан за туристи. Искайте да хапнете там, където ядат местните.
Къртис Стоун
Светът няма нужда от туристи, които минават в автобус и цъкат с език. Светът такъв, какъвто е, се нуждае от хора, които ще го обичат достатъчно, за да го променят, с това, което имат, където са.
Робърт Фулам
Пътешественикът навлиза в света, в който пътува, но туриста носи свой свят със себе си и никога не вижда този, в който е.
Томас Кук
...туристът не може да има изкривено мнение за дадено място: среща непредставителни хора, има непредставителни преживявания и тича наоколо, налагайки на мястото фантастичните умствени картини, които е имал в главата си, когато е стигнал там.
Майкъл Луис
Веднага щом туристът пристигне някъде, незабавно започва да иска да се върне. А пътешественикът... Той може и да не иска да се върне...
Пол Боулс
Със сигурност не съм хардкор турист с раница, но ми харесва да съм навън в гората за няколко часа.
Пол Трембли
Но тези, които търсят само уверение в живота, никога няма да бъдат повече от туристи - виждащи всичко и опитващи се да притежават това, което може само да се почувства. Красотата е сянката на несъвършенството.
Саймън ван Буй
Кинокамерата превръща всички нас в туристи, втренчени в чуждия живот или на своя собствен.
Сюзан Зонтаг
Туристи ... терористи ... всичко това е толкова подобно - заради лошата ми дикция. И способността ми да планирам отпускът си.
Тери Гилиъм
Всички са с бейзболни шапки и суичъри, къси панталони и гумени обувки, нещо като униформа, която прави туристите да изглеждат като истински тъпаци.
Томас Еспедал
Да си турист означава да избягаш от отговорност.
Дон ДеЛило
В Сантилана има много посещаван музей, който е Музеят на инквизицията: туристите се стичат до него, може би защото ужасът от миналото дава на настоящето известно комфортно усещане.
Енрике Мориел
- Майка ми се оплака от навика на парижани да се блъскат в туристи по тесните тротоари. - Сблъсквам ли се с тях? - попита тя озадачена. - Чувствам се като такъв тромав американец. - Не, не - поправих го аз. - Това е техният начин да кажат здравей.
Кейт Бетс
Гръцката земя: нещо средно между идиличната Аркадия на Пусен и театър на абсурда. Днес: сценография за туристи.
Никос Диму
С младежите от ГЕРБ посетихме Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата, за да видят в какво инвестираше парите на данъкоплатците ГЕРБ, докато управлявахме. В началото на годината отпуснахме на БАН 350 000 лева, за да продължат разкопките тук. Това емблематично за България място е един от най-атрактивните праисторически паметници на Югоизточна Европа. Тук е най-ранното солодобиване и селището с най-ранни каменни укрепителни системи на Стария континент. Когато ГЕРБ се върне на власт, ще довършим магистралите "Хемус" и "Черно море", за да може туристи от целия свят да посещават комплекса.
Бойко Борисов