Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Написване"
Или напишете книга, която си струва да прочетете, или направете нещо, за което си струва за написване на книга.
Бенджамин Франклин
Вдъхновението за написване на нови песни аз получавам отвсякъде! Аз просто чувствам, че вътре в мен има толкова много от всичко.
Аврил Лавин
При написването на комедии трябва да бъдете уверени само в това, че има само един тип отношения на света, и всички ги владеем, че всички мъже се водят от такъв образ, и точно така правят всички жени.
Стивън Мофат
Има нещо възхитително в написването на първите думи от историята. Никога не знаеш къде ще те отведат.
Беатрикс Потър
Дебъгването на кода е двойно по-сложно, от неговото написване. Така че ако вие пишете код толкова умно, колкото можете, то вие по определение сте недостатъчно съобразителни, за да отстраните грешките му.
Браян Керниган
Процесът на създаване на сценарий е противоположен на процеса на написване на роман или театрална пиеса. Тук всичко идва от вън.
Абел Ганс
Написването на това, което сте пожелали, беше най-опасната форма на пожелателно мислене.
Ейми Тан
Рекурсия - основа на програмирането, понеже тя съкращава времето за написване на програмите.
Алън Перлис
Написването на лоша книга изисква точно толкова труд, колкото и добрата. Автора също толкова искрено влага в нея душата си.
Олдъс Хъксли
Написването на книга е най-трудният, склонен към безпокойство аспект от живота ми, защото думите, които слагам на хартия, са много сериозни за мен.
Франк Лунц
Или научаваш пътя си към написването на свой собствен сценарий в живота, или неволно ставаш актьор по сценарий на някой друг.
Джон Гатоу
Въпрос: Вие сте много продуктивен, но колко време ви отнема проучването и написването на една книга.? Отговор: Ами, около година. Правя проучвания за една книга, докато пиша друга – по този начин успявам да чета, докато пиша.
Алън Акселрод
Аз не мечтая за филми, в които аз мога да играя, но мечтая за написване на сценарии за филми.
Оуен Уилсън
Що се отнася до действителното написване на книгата/разказа, работя на компютър. Иска ми се да мога да пиша на ръка, но не мога.
Пол Трембли
Най-доброто време за написване на история е вчера. Следващото най-добро време е днес.
Р. А. Леферти
Няколкото пъти, когато се опитвах да напиша оригинални сценарии, това е труден процес, защото просто не чувствам, че познавам героите по начина, по който ги познавам след година или две, необходими за написването на роман.
Том Перота
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Желанието да се напише роман е единствената необходима предпоставка за написването на роман.
Джейн Смайли
Написването на заглавие е едно от големите журналистически изкуства. Те или прикриват, или разкриват интерес.
Клод Хопкинс
Тук е мястото да бъде направено едно пояснение: противно на твърденията на различни критици, причина за написването.
Шломо Занд