Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бременност"
Малка инфлация е като малка бременност.
Франклин Делано Рузвелт
Открих, че бременността е различно от начина, по който си мислех, че ще бъде... Това има много общо с писането по някакъв начин. Имате въображаема версия за себе си бременна и въображаемо бебе, въображаема представа за себе си като майка...
Джаки Кей
Ако превенцията на преждевременната юношеска бременност трябва да се превърне в приоритет, тогава нашата стратегия като застъпници трябва да съдържа два ключови елемента: гражданска ангажираност и образование.
Джейн Фонда
В Ирландия при момичетата има избор между вечна девственост и вечна бременност.
Джордж Едуард Мур
Жените по света трябва да имат инструмент, който им помага да планират бременността си.
Мелинда Гейтс
В много отношения бременността и работата бяха по-трудни от майчинството.
Бетани Франкел
За много жени - включително и аз - бременността носи огромно безпокойство и объркване, заедно с радостта.
Емили Остер
Мисля, че се преместихме да мислим за родителството и бременността като за нещо, в което трябва да се изгубите.
Емили Остер
Майките вършат по-добра работа, като говорят за риск, опасност, възпроизвеждане, съгласие, нежелана бременност. Не говорим за това как да балансираме рисковете и радостите и всъщност не говорим за радостите.
Пеги Оренщайн
Имах аборт във втория триместър. Бях бременна с много желано дете, на което бе установена генетична аномалия. Направих избор да прекъсна бременността. Това беше третата ми бременност и много очевидно показвах. По-важното е, че усещах как бебето се движи.
Айлет Уолдман
Мисля, че има истински смисъл, в който бременността трябва да е нещо, което правите с вашия лекар, но мисля, че за много жени времето, което имате с лекарите си, е ограничено и може да бъде трудно да получите всички отговори на вашите въпроси.
Емили Остер
Средновековните любовници се обичаха и ако правеха това твърде често, започваха да се галят. Галенето е опасен бизнес, тъй като рано или късно води до притискане, архаична дума, която означаваше да лежим заедно, за да се стоплим. Повтарящите се случаи на притискане ще доведат до притискане и бременност.
Марк Форсайт
Бременността е единствено, което в наши дни може да безпокои жените.
Харпър Ли
Бременността прави красива всяка жена.
Юлиан Семьонов
Ако сте били във форма преди бременността, програма за пилатес бързо ще ви помогне да възстановите фигурата и енергията си.
Денис Остин
Ако жената планира да прекъсне бременността си, тя обикновено нарича живота в нея "плод". Но ако възнамерява да ражда и да обича и да се грижи за малкото дете, тя нежно го нарича "моето бебе".
Джеймз Добсън
Има момент на зачеване и момент на раждане, но между тях има дълъг период на бременност.
Джонас Солк
Гаденето е нормален, но неприятен ефект от бременността и наистина добър знак, че върви добре. Жените, които изпитват гадене в ранна бременност, са по-малко склонни да абортират.
Емили Остер
Много, много отдавна, когато мъжете били ловци и хвалипръцковци, а жените прекарвали целия си живот в грижи около бременността и често умирали при раждане, на тях им се случвало да бъдат обладавани против тяхната воля. Мъжете се оплаквали, че жените им били студени, неотзивчиви, фругидни... Те искали жените си разюздани. Искали ги диви, буйни. Сега жените най-накрая се бяха научили да бъдат буйни и разюздани и какво стана? Мъжете се спаружиха!
Ерика Джонг
В историята, за разлика от физиологията, има "половин бременност". Няма само едно зачатъчно, зародишно състояние...
Андрей Пантев