Цитати на тема "Спомена"
Едва ли ще възпроизведа всичките имена, които споменахте, но за човек, който е хвърлил нещо по полицаите, някакви тежки предмети, а в същото време е писател... Не знам, но можете да казват за него, че служи на музите, но не е приятелски настроен към главата, защото нито тежки, нито леки предмети могат да се хвърлят по полицията.
Владимир Путин
Героят, който споменахте, не е единственият, който не беше допуснат. По някаква причина други не са посочени. Това, очевидно, говори за предпочитанията на американската администрация и ръководствата на други страни, говори за това кого биха искали да издигнат в политическата сфера на Русия и кого биха искали да видят в ръководството на страната, ако не начело, тогава в ръководството. И явно това са хората, на които разчитат, на които се опират. И в този смисъл пробиха, по-добре да си мълчат.
Владимир Путин
Ще забележите как не споменах бета читатели преди това, нали? Е, това е така, защото не вярвам в използването на бета читатели, преди да съм редактирала напълно книгата си сама. Първо, смятам, че е грубо да помолите някой да прочете нещо толкова недовършено като типична първа чернова, и второ, ако разчитам на други да открият проблемите ми вместо мен, тогава не израствам като редактор или писател. Запазете свежите, чужди очи за проблемите, които не можете да намерите сами. Всичко друго е загуба на време за всички.
Рейчъл Арън
В светото Евангелие нееднократно се говори, че Спасителят е плакал, и нито веднъж не е споменато, че Той се е смял. Той е бил Лекар, от Който се нуждаят болните, а не здравите; Праведник, Който е дошъл да призове грешниците към покаяние, Пастир, Който се е явил на заблуденото стадо, Жизнодавец, Който е дал живот на мъртвите.
Имайки такава мисия и такова призвание, даже и обикновен съвестен човек не би могъл да се смее, а колко повече - милосърдният Син Божий. Има нещо, което дори и за Бог е непосилно - Бог не може да се смее, когато вижда човешката болка. В Своята непрестанна грижа за болните и страдащите, за грешните и заблудените, за погиващите и умиращите - Той не би могъл да се смее.
Николай Велимирович