Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Госпожа"
- На бойното поле няма герои, госпожо; има само оцелели.
Елизабет Хойт
Когато бяхте малко момиче, госпожо... това ли беше жената, която мечтаехте да станете?
Андрю Шон Гриър
Вероятно вашите молитви ще спечелят вашата благодат, но тогава няма да видите нищо от това, което се случва, тъй като ще почивате в обятията на ангелите. Молете се, госпожо; продължавай да се молиш!
Алесандро Калиостро
Трябва да запомните, скъпа моя госпожо, най-важното правило на всяка успешна илюзия: Първо, хората трябва да искат да повярват в нея.
Либа Брей
Питаш, мила госпожо, колко дълго са отлежали моите мисли? Шест хиляди години, прекрасна.
Станислав Йежи Лец
Госпожа Амстуц попита Ерик три пъти колко според него тежи кръстът. Той се сеща за въпроса всеки път, когато отиде на църква и види кръста, висящ над олтара, и всеки път си спомня отговора си: десетгодишният Ерик изкрещя, че не може да си представи нещо толкова тежко.
Пол Трембли
Имаше един анекдот от живота: някаква млада майка пита своя учен акушер: - Кажете ми, господине, твърде лошо ли съм се държала? Все пак родих за първи път, не знам нищо ... - Всичко е наред, госпожо. За първи път го взех, нищо не знам...
Ранди Епстайн
Но, госпожо, да казвате истината винаги е по-лесно и по-добре.
Шеридан Ле Фаню
Госпожа Палмър е учителка, така че естествено предположих, че тя никога няма да направи нещо добро за мен.
Джим Бентън
Госпожо, като казвате, че все сънувате конституционни членове, да не би да се ръководите в съня си от идеята, че те са от по-висок ранг в сравнение с всички останали?
Гиньо Ганев
Госпожо, моля Ви да служите по-внимателно, защото ще чуете аргументи, които може да Ви подкрепят, но може и да Ви убедят да изоставите себе си.
Гиньо Ганев
Господин дьо Рокмон, чиято жена била известна с любовните си приключения, веднъж месечно спял в стаята й, за да предотврати слуховете в случай, че тя забременее. Сутринта той напускал госпожата с думите: "Съвестта ми е чиста. Сеячите могат да заповядат.
Никола дьо Шамфор
Веднъж господин Дьо..., който се бе любил с немски принцеси, ме попита: "Смятате ли, че господин Дьо Л... наистина е спал с госпожа Дьо С...?" Отговорих му: "Но той дори не се стреми към подобно нещо. Той е развратник, който обича леките момичета повече от всичко и не го крие?" - "Младежо - каза ми той, - не се заблуждавайте. По този начин именно човек печели кралици."
Никола дьо Шамфор
Осемдесетгодишният Фонтенел побързал да вдигне ветрилото на една млада и хубава, но зле възпитана жена, която отминала с презрение учтивостта му. "Ах, госпожо - казал той - много щедро раздавате строгостта си."
Никола дьо Шамфор
Лекарят господин Лори разправяше, че при едно неразположение госпожа Дьо Сюли го извикала и между другото му разказала за нахалството на Бордьо, който й бил рекъл: "Болестта ви се дължи на естествени причини – трябва ви мъж," като същевременно й се представил в не твърде приличен вид. Лори се опитал да оправдае колегата си и обсипал госпожа Дьо Сюли с почтителни комплименти. "Не знам какво стана след това, - добавяше той, - но тя ме извика само още веднъж, а после пак стана пациентка на Бордьо."
Никола дьо Шамфор
Госпожа Д'Еспарбес била в леглото на Луи XV. Кралят я укорил: "Ти си спала с всичките ми поданици." - "Ах, сир!" - "С херцог дьо Шоазьол." - "Но той е толкова влиятелен." - "С маршал Дьо Ришельо." - "Той е толкова умен." - "С Манвил." - "Той има такива хубави крака." - "Браво. А какво ще кажеш за херцог Д'Омон, който няма нито едно от тези качества?" - "Ах, сир, той е толкова привързан към Ваше величество."
Никола дьо Шамфор
М... казваше: "Госпожа дьо Жанлис е твърде умна и ловка, за да бъде презирана наравно с много други не тъй презрени жени."
Никола дьо Шамфор
Дюкло говорел веднъж за рая, който всеки си представял по свой начин. Госпожа Дьо Рошфор му рекла: "За вас, Дюкло, раят се състои от хляб, вино, сирене и първата срещната."
Никола дьо Шамфор
Младият М... ме запита защо госпожа дьо Б... го бе отблъснала и се бе втурнала да преследва господин Дьо Л..., който явно не приемаше авансите й. Отговорих му: "Драги приятелю, богатата и всемогъща Генуа предлагаше суверенитета си на много крале и никой от тях не го пожела. Затова пък всички си оспорваха Корсика, където виреят само диви кестени, но която е горда и независима."
Никола дьо Шамфор
Съпругата на престолонаследника Мария Баварска спяла или се правела, че спи. Принцеса Дьо Конти, дъщеря на Луи XIV, се обадила: "Госпожа престолонаследничката е още по-грозна, когато спи, отколкото, когато е будна." Престолонаследницата отговорила, без да помръдне: "Госпожо, не всеки е дете на любовта."
Никола дьо Шамфор