Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Феминизъм"
Феминизъм е тогава когато не разчитат на Прекрасният Принц.
Жул Ренар
Швеция е Саудитска Арабия на феминизма.
Джулиан Асанж
Всеки, който мрази нещо, се чувства заплашен от това. Човек, който казва, че мрази феминизма (а) не разбира или не познава феминизма и (б) се плаши от могъщи жени. Повечето атаки идват от страх.
Нийл Строс
Левите искат хората да вярват, че няма конфликт между феминизма и семейството.
Кристофър Лаш
Феминизмът освободи ума ми. Йога освободи тялото ми. Едно е да интелектуализираме самолюбието и друго да го въплътим.
Мелани Клайн
Според мен, противозачатъчните таблетки са променили женската психология. Ако помислим за милионите жени, които ежедневно са приемали и приемат хормони, става ясно, че това не може да остане без следа. Аз наистина вярвам, че без таблетките феминизмът не би се развил до такъв абсурд.
Роман Полански
Моят феминизъм е хуманизъм, като най-слабите са тези, които представлявам, и това включва много същества и форми на живот, включително някои мъже.
Сандра Сиснерос
В края на краищата, няма нищо по-непривлекателно за мъжете, от радикалният феминизъм.
Хелън Филдинг
По някаква причина, различни търговски обекти и личности се ангажират да накарат света да мисли, че младите момичета вече не говорят или не се интересуват от феминизма, че с това е напълно свършено. Но не е така.
Джей Кортни Съливан
Много по-отворена съм за категориите на джендър и моят феминизъм е свързан с безопасността на жените от насилие, повишена грамотност, намалена бедност и повече равенство.
Джудит Бътлър
Новият ми феминизъм ме кара да изглеждам дебела?
Либа Брей
Феминизмът е рак.
Майло Янопулос
Феминизмът е като всяка група, доминирана от жени - постоянна бойна битка.
Майло Янопулос
В кампусите, където либералите все още управляват с железен юмрук, феминизмът е безопасен като град, в който няма жени шофьори. Това е единственото нещо, което подкрепям за Саудитска Арабия, между другото.
Майло Янопулос
Как може феминизмът да бъде в полза на жените, без да е в полза на майчинството? Няма нищо по-уникално в това да си жена.
Майло Янопулос
Изглежда, че речта на омразата е определена от политическата левица като всичко, което не харесваме, всичко, което нарушава доктрините за социална справедливост, феминизма, идеологията на Black Lives Matter. Това не е нещо, което някога съм чувал особено ефективно дефинирано.
Майло Янопулос
Трябва да си възстановим и възвърнем феминизма от нашите колеги идиоти жени.
Аян Хирси Али
Не е достатъчно само да си майка. Не е само социалният натиск върху майките от определени видове феминизъм и други източници. Има и икономически натиск върху тях.
Джеймс Хилман
Не знаех, че феминизмът всъщност е нещо, докато не напусна дома си и не разбрах, че страната не се развива така, както в къщата на майка ми.
Джос Уедън
Феминизмът е фашизъм без яйца.
Александър Никонов