Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Медал"
Моята душа, като медал, има две страни: едната светла, другата тъмна.
Фреди Меркюри
Омъжените жени трябва да се награждават с медал "За победа", женените мъже с медал "За мъжество", а ергените с медал "За отбрана".
Константин Мелихан
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Трофеите и медалите никога не са означавали много за мен. Имах невероятни преживявания, които ви позволяват да се чувствате, като че сте постигнали нещо.
Джон Кразински
Според мен е порочна идеята на Олимпиадите Измерване на националният престиж със златни медали е като да се измерва мъжката потенция с количеството изпита виагра.
Ай Уейуей
Нека всички тези псевдо златни чуждестранни спортисти да си отдъхнат с облекчение и да спечелят псевдо златни медали в наше отсъствие. От силата винаги се страхуваш.
Елена Исинбаева
Медалите трябва да се носят с гордост.
Ерих фон Манщайн
Преди си мечтаех за медали и шампионати, но сега мечтая само за синеок боец, който един ден промени живота ми, когато сложи устни върху моите...
Кати Еванс
За всички, тези които са решили да започнат свой бизнес и да регистрират фирма е нужно да се дават медали за мъжество.
Владимир Путин
Мои братя, сестри, братя! От холера излязоха дузина изкусни гафове, които спечелиха международен медал за кражба. - Колко е часът, братко? Хората, които те наричат, се скитаха без часовник цял живот.
Метин Качан
Не само при медалите, но и при заслугите има две страни.
Милован Витезович
Имаше много политика и на Ирландия беше отказан олимпийски златен медал през 2008 г.
Тайсън Фюри
Болестта със сигурност е един от начините, по които животът ни опитва и ни дава шанс да бъдем героични. Въпреки че малко от нас ще спечелят олимпийски златни медали или ще убият дракони, болестта може да бъде искрата или дарбата, която позволява на много от нас да изживеят личните си митове и да станат герои.
Бърни С. Сийгъл
Опитайте се да вземете всичките си посмъртни медали предварително.
Грегъри Бенфорд
Ако способността да оцеляваш след покушения беше олимпийска дисциплина, аз щях да имам златен медал.
Фидел Кастро
Мисля, че трябва да ми дадат медал най-накрая, защото съм опазил национално историческо богатство. То ми струва огромни пари.
Васил Божков
С това се занимавам в мемоарите [си]. В какво е деформиран социализма. Аз говоря против системата. Система е едно, а строй е друго - те са две страни на един медал. Строят беше добър, но системата беше лоша.
Тодор Живков
Майкъл Фелпс вече се е накичил с повече медали от средностатистически съветски космонавт.
Иво Иванов
Някак съдбата е била благосклонна към мен. Но това не е дошло даром. Имало е много лишения. Хората виждат само блясъка на нашата професия, но аз познавам и двете страни на медала.
Димитър Рачков
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
"Отдалеч бе трудно да осъзнаем какво сме постигнали. Знаехме, че в България се радват на нашите успехи, но не сме очаквали такава еуфория. Щастливи сме, че зарадвахме хората, които бяха зажаднели за подобни успехи." - при посрещането на Аерогара София след завръщането на отбора ни с бронзови медали от Световното първенство по волейбол в Япония.
Мартин Стоев