Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Диагноза"
Една от най-разпространените болести - да поставяш диагнози.
Карл Краус
Ако получите диагноза, започнете терапия, поддържайте добро отношение и запазете чувството си за хумор.
Тери Гар
Хирургът е човек, на когото пациентът дава огромен подкуп, така че да поеме отговорност за грешната диагноза на лекуващия лекар.
Хенри Луис Менкен
Всяка критика, преценка, диагноза и израз на гняв е трагичният израз на незадоволена нужда.
Маршал Розенберг
Никога не отричайте диагноза, но отричайте отрицателната присъда, която може да върви с нея.
Норман Казънс
Не се противопоставяйте на диагнозата, опитайте се да се противопоставите на присъдата.
Норман Казънс
Както всеки лекар може да ви каже, най-важната стъпка към изцелението е поставянето на правилната диагноза. Ако болестта е точно идентифицирана, много по-вероятно е доброто разрешаване. И обратно, лошата диагноза обикновено означава лош резултат, независимо от това колко квалифициран е лекарят.
Андрю Уейл
Ако успеем да поставим правилната диагноза, изцелението може да започне. Ако не можем, както нашето лично здраве, така и икономиката ни са обречени.
Андрю Уейл
Нелечимата диагноза е твърдение за медицинската система, а не за пациента.
Барбара Ан Бренън
Дори тогава мечтаех и много мислех за живота, болезнено, уплашено, страстно, отгатвайки собственото си отчуждение от него - усещане, а след това знание, което се превърна в диагноза, разбиране колко съм различен от другите хора.
Михаил Юревич Герман
Повече от един опитен лекар е казал, че ако някой зададе правилните въпроси, пациентът ще постави диагнозата вместо вас по негови собствени думи.
Андрю Уейл
Нищо не ни кара да променяме отношението си към риска повече от опустошителна, разрушаваща живота диагноза. Когато всичко друго се провали, ние сме готови да поемем всякакви шансове, възлагаме всичките си надежди на действия, за които дори не сме мислили в добрите стари времена.
Антъни Уорнър
Първата грешка - не е грешка, втората грешка - грешка, третата диагноза, ако през цялото време е една и съща. Ако те са различни, то това не е грешка, а търсещо движение между проби. Три различни грешки - единица опит. Поток от разнообразни грешки и имаме нормален живот.
Владимир Леви
Колкото и добре да разбирате поведението на хората, колкото и да сте уверени в диагнозата си, никога не можете да предвидите напълно реакцията на човек.
Джон Каценбах
След дългогодишен опит оставаме с впечатлението, че не повече от 10 до 15 процента от населението биха били готови да приемат психосоматична диагноза.
Джон Сарно
За да имам застраховка и да имам диагноза и да имам лекари, просто чувствах, че би било неморално на някакво ниво да се оплача.
Ева Енслър
Аз съм огромен привърженик на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, дадени разумно и поради правилните причини и правилната диагноза, а също и психотерапията.
Кей Редфийлд Джеймисън
- Мислите ли, че е диагностициран? - попита Бианка. - Със сигурност. Хората вече получават диагнози по-често, отколкото писма по пощата.
Матиас Едвардсон
Какво е нужно, за да се вразуми човек? Нужно е някой да умре. Нужно е да му поставят сериозна диагноза, за да се уплаши и разтревожи. Нужно е смъртта да му дъхне в лицето със своето дихание. А до тогава? Нима не трябва да вярваме в Бога, когато сме богати, здрави, млади и доволни? Когато те стегне нещо сериозно за шията, веднага всичко ще ти стане неинтересно, абсолютно всичко! Само за едно ще мислиш - своята бедна душа. И какво? Трябва да чакаш болести, за да се вразумиш? Бъди умен днес! После ще бъде твърде късно...
Андрей Ткачов
Тим Монтгомъри заяви, че не се чувствал добре на квалификациите. Моята лична диагноза е остроинфекциозен кентеротанутит.
Иво Иванов
"Психологическата обстановка в казармата беше ужасна. Само 5-6 човека около мен знаеха да четат и пишат. С родителите почнахме да търсим начини да съкратя войниклъка. Тогава ме "преведоха" в София във Военна академия. Лекарите ме сбъркаха да им превеждам френски списания. След това ми оформиха една "диагноза", с която успях да съкратя войниклъка." - споделя пред в. "Труд" компроматите, които могат да се извадят за него с влизането му в битката за евродепутати през май 2007.
Константин Тренчев