Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Естетика"
Ако ти отказваш да изучаваш анатомия, изкуството на рисунката и перспективите, математическите основи на естетиката и науката за цвета, то, трябва да знаеш, че това е по-скоро признак на мързел, отколкото на гениалност.
Салвадор Дали
Господството има своя собствена естетика, а демократичното господство има своята демократична естетика.
Херберт Маркузе
Грешка е да оставите естетиката да задвижва вашето рационално вземане на решение.
Кори Доктороу
Мисля, че просто имам естествена оперна естетика. Не мога да се сдържа.
Зак Снайдър
Етика и естетика са едно.
Лудвиг Витгенщайн
Естетиката на архитектурата трябва да се корени в по-широка представа за човешките дейности като ходене, почивка и общуване. Архитектурата мисли как тези дейности могат да получат добавена стойност.
Том Мейн
Дизайнът трябва да бъде функционален и функционалността трябва да бъде преведена във визуална естетика, без да се разчита на трикове, които трябва да бъдат обяснени.
Фердинанд Порше
Смятам, че съм формиран от много места и естетика и принципи на мюсюлманския начин на живот и това е важна част от моето детство и моята идентичност.
Аяд Актар
Условията на мисълта, паметта и желанието, убедени от импулса и ирационалността, се влияят както от личната естетика, така и от личните значения.
Кей Редфийлд Джеймисън
Не можете да си купите визия и не можете да си купите естетика.
Травис Скот
Разбира се, това ще зависи от проекта, но не мисля, че някога бих могъл да се отделя от естетиката си.
Зак Снайдър
Етиката е естетиката на душата.
Пиер Рьоверди
С други думи, естетиката на инструментите, които използвате, за да реализирате идеи, са от значение.
Скот Белски
Преобладаващата естетика над етиката. Фантастично усещане за красота. Това е основната ни слабост.
Бепе Севернини
В спора с етиката победи естетиката.
Андрей Таманцев
Приблизително по същото време, когато по този начин започнаха моите юридически изследвания, аз планирах и мащабно изучаване на философия и естетика.
Георг Брандес
Всяка естетика, стара, или нова, или нова, задължително се основава на основното предположение, че хората трябва да укрепят, пречистят и усъвършенстват в себе си вроденото си желание за красота.
Дмитрий Иванович Писарев
Професията на наказателното адвокат помагаше на жаждата за победа и естетиката на процеса на познанието, хладното и емоционално откъснат от познаваемия обект. Също игра на ума, като и в математика, само че вместо цифри - човешки съдби.
Елена Котова
Политиката се смята за една от най-мръсните сфери на човешката култура. Но и в нея има етика и естетика.
Желю Желев
Ключ към естетиката на "Септември" дава сам Гео Милев: "Не е важно с какви форми си служи едно изкуство, а какви духовни ценности въплъщават тези форми."
Венцеслав Константинов
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн