Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Граматика"
В живота, както в граматиката: има повече изключения от правила.
Реми дьо Гурмон
Писането е акт на вяра, а не трик на граматиката.
Е. Б. Уайт
В болезнени моменти, когато композицията е невъзможна и четенето не е достатъчно, граматиките и речниците са отлични за разсейване.
Елизабет Браунинг
Всеки английски поет трябва да усвои правилата на граматиката, преди да се опитва да ги променя или нарушава.
Робърт Грейвс
Вашата граматика е отражение на вашия образ. Добро или лошо, оставихте впечатление. И както всички впечатления, вие имате пълен контрол.
Джефри Гитомър
Социалната критика започва с граматика и повторно утвърждаване на значенията.
Октавио Пас
Мисля, че повечето хора са съгласни, че има компонент от умение в правенето на изкуство; трябва да научите граматика, преди да се научите да пишете.
Крис ван Алсбърг
Логиката, риториката и граматиката са всъщност истински практически ръководства, а не чисто умозрителни дисциплини, доколкото гореуказаните три области от знанието наистина управляват разума в неговата дейност.
Уилям Окам
Граматиката е пласт на съзнанието откриващо красотата.
Мюриел Барбери
Кадафи, баща и синове, говорят граматиката на диктатурата: заплахи и подкуп.
Хишам Матар
Децата на бедните лесно усвояват от граматиката бъдеще време.
Рангел Стаменов
Наистина е важно фокусирането върху неща като правопис, пунктуация, граматика и почерк да не възпрепятства творческия поток. Когато бях в училище, имаше огромен фокус върху копирането и тестването и това ме отблъсна от думи и истории с години.
Майкъл Морпурго
Възможно ли е да не вярваме на френската граматика? Толкова нежна... толкова чиста... очарователна... обаятелна... прекрасна...
Рейумон Кьоно
Не ни трябват поети с добра граматика. За добра граматика ни липсва търпение.
Волфганг Борхерт
Имаме в главата си нещо, наречено сюжетна граматика. Ние виждаме света като поредица от епизоди, а не като логични предложения... В нашето сериозно общество разказването на истории се разглежда като меко. Но хората обработват света чрез история.
Даниъл Пинк
Компютърният език е просто друг език със собствена граматика; просто е много по-логичен от френския.
Алек Рос
Никой от двамата не каза нищо, докато се прегърнаха. Понякога думите не стигаха достатъчно далеч, съдовете с букви и черпаците от граматиката не бяха в състояние да задържат сърдечните чувства.
Дж. Р. Уорд
Граматиката е политика по друг начин.
Дона Харауей
Не, не искам просто питие. Имам нужда от питие. Лека разлика в граматиката. Огромна в живота.
К. Дж. Тюдор
Граматиката се учи от езика, а не езика от граматиката.
Като Ломб
В граматиката е вредно само това, което е излишно.
Квинтилиан