Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Капитан"
Не претендирам да бъда странен капитан. Просто правя това, което правя.
Джони Деп
Не приемай длъжността капитан на потъващ кораб.
Веслав Брудзински
Капитане, мисля, че имате проблем с липсата на мозъка ви.
Джос Уедън
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Никой капитан не може да сгреши особено, ако доближи кораба си до вражеския борд до борд.
Хорацио Нелсън
Като капитан винаги трябва да съм пример за своите съотборници. Спокоен съм и нямам никакъв проблем с треньора или с клуба. Единствената ми цел е да съм готов винаги, когато имам възможност да играя.
Алесандро Дел Пиеро
Разбира се, гимнастическият час беше там, където най-силните и добре изглеждащи деца бяха капитани и последно избраха нас. По-важното беше, че фигурите на предполагаемата власт им позволяват да го правят. Забравете работата, която родителите ни са формирали нашите умове и ценности. Всичко се разпадна веднага щом облякохме тези кестеняви полиестерни костюми.
Айлет Уолдман
Не гледайте на молитвата като на молба към Бог да ми даде нещо, като някакъв тип космически капитан камбана, гледайте на молитвата като на моята комуникация с квантовата интелигентност, божествената интелигентност, която имаме там и така се проявяват нещата.
Джон Асараф
Когато сте съзнателният капитан в кухнята си, ще се чувствате по-добре психически и физически.
Крис Кар
Любовта е непозната територия и ние всички плуваме към нея всеки на своя си кораб, и всеки от нас е капитан на собствения си кораб и води кораба по свой собствен път.
Михаил Пришвин
Капитанът знае всичко. Но плъховете знаят повече.
Александър Фюрстенберг
Философията на капитан Блад: когато нападат човек, или се бий, или бягай.
Рафаел Сабатини
Аз съм като капитан на потъващ кораб. Не мога да спася вече моя кораб, така че искам да предупреждавам другите, че тук има скали.
Сергей Минаев
По някаква причина се оказва, че тези, които пускат кораби, най-често сами стават капитани.
София Прокофиева
Не съм спал с европейската купа, но беше в стаята ми! Беше специално и просто трябваше да нося купата със себе си, вдигането на купата като капитан на Ливърпул беше просто най-добрият момент в живота ми.
Стивън Джерард
Славно място, славна епоха, казвам ви! Един много неонов ренесанс - И митовете, които всъщност ви докоснаха по това време - не Херкулес, Орфей, Одисей и Еней - а Супермен, Капитан Марвел и Батман.
Том Улф
Посветете живота си на кауза, която ви вдъхновява, а също така много служи на другите. Капитан планирайте живота си. Ако не запълните деня си с високи приоритети, той автоматично ще се запълни с ниски приоритети.
Джон Демартини
Капитан Ахав беше човек, обсебен от обсесивен стремеж да преследва белия кит, който му е навредил - който му е изтръгнал крака - до краищата на Земята, каквото и да се случи. В последната сцена на романа капитан Ахав е изведен в морето, увит около белия кит с въжето на собствения си харпун и очевидно ще умре. Това беше сцена на почти самоубийствена окончателност.
Едуард Саид
Вие сте като капитан, който управлява своя кораб - трябва да давате правилни заповеди (мисли и образи) на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания.
Джоузеф Мърфи
Когато потъва кораб, първо бягат мишките; когато потъва държава – капитаните.
Веселин Георгиев
Във флота има правило, че новият капитан не може да прави никакви промени в курса, преди да е изминал поне половин час от встъпването му на вахта. Това правило е много подходящо за командири и щабни офицери, които поемат командването по време на война. Те би трябвало да изчакат поне една седмица, преди да направят някакви радикални промени, освен ако не са поставени там да оправят ситуация, която вече е тръгнала в лоша посока.
Джордж Патън