Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библиотекар"
Ако не може да пише, защо е библиотекар? Библиотекарите трябва да знаят как да пишат.
Бевърли Клиъри
Когато аз управлявам света, библиотекарите ще бъдат освободени от трагедия. Дори по-малките им скърби ще продължат само толкова дълго, колкото можете да извадите книга.
Карън Джой Фаулър
Наистина да си библиотекар е много по-опасна работа, отколкото си даваш сметка.
Либа Брей
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Библиотеките са най-добрите ресторанти за храна за мозъка. Спя по-добре, като знам, че има библиотеки. Бих поел куршум предназначен за библиотекар.
Саймън ван Буй
Библиотекари! Библиотекарите винаги знаят как да открият нещата. Това беше тяхната работа още преди интернет.
Сюзан Бет Пфефър
Бог да благослови референтните библиотекари.
Джеймс Лий Бърк
Аз съм библиотекар, а не оракул.
Либа Брей
Как ще я приемат ли (твоята драма – бел.цит.)? Предполагам по-скоро враждебно, отколкото положително. Доколкото знам и пътят на излючителния учен Лесинг не е бил обсипан с рози. Той е живял и си е отишъл от този живот като беден библиотекар.
Хайнрих Маркс
Никога не съм се интересувал особено от жанрови разграничения. Те ми се струват по-полезни за библиотекар, отколкото за писател.
Хишам Матар
Всеки библиотекар е висококвалифициран агент. Експерт по разузнаване, контраразузнаване, булево търсене и ръкопашен бой.
Мак Барнет
Бях голям читател като дете. Баща ми е голям книголюбец и библиотекар, но ми забрани да чета лоша литература. Не ми беше позволено да чета Нанси Дрю или подобни книги. Често му казвам, че да стана криминален автор е едновременно начин да му угодя и да го дразня.
Оса Ларшон
Библиотекарите бяха по-страшни от убийците. Тези хора постоянно четяха, и в главите им непрестанно бродиха мисли и се раждаха идеи. А идеите, както е известно са най-опасното оръжие.
Сара Дж. Маас
Потребителите на библиотеката са осемдесет процента мъже, а библиотекарите са осемдесет процента жени, така че това е нещо, което трябва да имате предвид.
Сюзън Орлийн
Всички знания са ценни за библиотекар.
Бевърли Клиъри
Не спирайте сега. Продължавай! Бъдете читатели през целия си живот. И не забравяйте, библиотекарите и учителите могат да ви помогнат да намерите правилните книги за четене.
Бевърли Клиъри
Добрият библиотекар обаче копае по-дълбоко. Какво цени вашата общност? Къде беше? Как и защо се е променило? И най-важното, къде отива? Един добър библиотекар разработва филтър в задната част на мозъка си, за да улавя и обработва информация.
Вики Майрън
Обичам библиотекарите повече от всички други хора по света. Когато бях дете имигрант, те ме накараха да се чувствам като човек и ми дадоха книги, които ме научиха на английски.
Гари Щейнгарт
Библиотекарите винаги са се застъпвали за писатели и читатели във всякакъв вид общност в цялата страна.
Карин Слотър
В края на краищата, свещен дълг на библиотекаря е да свежда книгите до своите истински читатели.
Кейт Мортън
Професии като адвокати, финансови анализатори, лекари, журналисти, счетоводители, застрахователни агенти или библиотекари могат да бъдат частично или напълно автоматизирани много по-рано, отколкото може да се мисли.
Клаус Шваб