Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Апарат"
Доколкото отговарят на дадената реалност, мисленето и поведението изразяват фалшиво съзнание, отговаряйки и допринасяйки за запазването на фалшив ред на фактите. И това фалшиво съзнание се е въплътило в преобладаващия технически апарат, който на свой ред го възпроизвежда.
Херберт Маркузе
Ефектът на средствата за масова информация не е да предизвиква вяра, а да поддържа апарата за пристрастяване.
Кристофър Лаш
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Надеждата е независима от апарата на логиката.
Норман Казънс
Роден съм във ферма. Моята сила няма нищо общо с политическия апарат. Черпя сили от природата, от цветята.
Ариел Шарон
Един от най-добрите слухови апарати, които мъжът може да има, е внимателната съпруга.
Граучо Маркс
В дългосрочен план [нацисткото] движение се придвижваше към позиция, в която икономическият Нов ред щеше да бъде контролиран от партията чрез бюрократичен апарат, обслужван от технически експерти и доминиран от политически интереси, не за разлика от системата, която вече беше изградена в Съветския съюз.
Ричард Овъри
Това, което хората могат и не могат да правят един на друг, ограничават това, което могат да правят чрез апарата на държавата, или да създадат такъв апарат.
Робърт Нозик
В правителството на Съединените щати има огромен апарат, който с пълна секретност изгражда тази огромна структура, която има само една цел, а именно да унищожи неприкосновеността на личния живот и анонимността не само в САЩ, но и по света.
Глен Грийнуолд
Харесвам шума от дъжда. За мен това е напомняне за нещо изключително прекрасно. Слушам шума от дъжда през своя слухов апарат, но той не е предишният. Дъждът създава велики нации.
Луис Бунюел
Ако погледнете целия ни апарат, цялата ни система на управление, ако погледнете на нечувания ни бюрократизъм, на нечуваните ни разправии с всевъзможни съгласувания, то от всичко това изпадам направо в ужас. Не веднъж съм ходил при Председателя на СТО и Совнаркома и съм казвал: дайте ми оставката! Не може така да се работи!
Феликс Дзержински
Тоталитаризмът никога не е удовлетворен да управлява с външни средства, а именно чрез държавата и машините на насилие; благодарение на характерната си идеология и роля, свързана с този апарат на принуда, тоталитаризмът е открил средство да доминира и тероризира човешките същества отвътре в нас.
Хана Аренд
На този етап въпросът вече не е: как индивидът може да задоволи собствените си нужди, без да наранява другите, а по-скоро: как може да задоволи нуждите си, без да наранява себе си, без да възпроизвежда, чрез своите стремежи и удовлетворения, своята зависимост от експлоататор апарат, който, задоволявайки нуждите му, увековечава неговото робство?
Херберт Маркузе
Физико-химичният апарат на мозъка по някакъв неизвестен начин генерира нашия ум, като същевременно се подчинява на физическите закони на Вселената, както всеки друг материален обект.
Майкъл С. Газанига
Правителствата винаги са прибягвали до езиков камуфлаж, за да се скрият реалността - това е порок не само на нашия бюрократичен апарат.
Теодор Розак
Познавам много бизнесмени в Русия, които съзнателно са се подписали, за да компрометират ефективно своите ценности с цел собствена печалба, за да станат част от този престъпен апарат в Русия.
Бил Браудър
Освен това прекарах цяла седмица, без да чета книги или да говоря за тях твърде силно. Уча се да работя върху екрана на моя апарат, цветната пулсираща мозайка от него, фактът, че той знае до последния смрадлив детайл за света, докато книгите ми познават само умовете на техните автори.
Гари Щейнгарт
Апаратът на комунистическата партия беше най-гигантската мафия, която светът някога е познавал.
Дейвид Ремник
Изцелението не идва чрез интензивно утвърждаване на божествеността или чрез просто изливане на любов и израз на неясен мистицизъм, а чрез овладяване на точна наука за контакт, впечатление, призоваване плюс разбиране на финия апарат на етерния носител.
Алис А. Бейли
Марта видя, че Ана-Грета наистина е срещнала господин Правилен. Мъжът е имал слухов апарат. Вероятно го е изключил.
Катарина Ингелман-Сундберг
Аз съм горд, че съм християнин. Аз вярвам не само като християнин, но и като учен. Един безжичен апарат може да предаде една вест през океана и до края на света. Човешкият дух пък може във форма на молитва да прати вълни в личността, които постигат своята цел пред Бога.
Гулиелмо Маркони