Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хирург"
Постоянното внимание от добра сестра може да бъде също толкова важно, колкото и важна операция от хирург.
Даг Хамаршелд
Жената е като вино: колкото са по-стари, толкова по-благородни. И без пластични хирурзи може да се изглежда добре. Просто трябва да обичате и да следите за себе си.
Ума Търман
Да убедите хирурга да изреже апендикса ви на кредит - това означава и извършване на кредитна операция.
Дон Аминадо
Израснал съм, както и много индийци, в архипелаг от езици. Дядо ми по майчина линия, който беше хирург в град Мадрас, владееше поне четири езика и ежедневно използваше всеки от тях.
Аравинд Адига
Хирургът е човек, на когото пациентът дава огромен подкуп, така че да поеме отговорност за грешната диагноза на лекуващия лекар.
Хенри Луис Менкен
Можете да преподавате всякакви неща, които подобряват практиката на управление с хора, които са мениджъри. Това, което не можете да направите, е да преподавате управление на някой, който не е мениджър, както не можете да преподавате хирургия на някой, който не е хирург.
Хенри Минцбърг
Хирургът е заобиколен от хора, които са болни, обезсърчени, уплашени, огорчени, умиращи - но също така смели, любвеобилни, мъдри, състрадателни и живи.
Бърни С. Сийгъл
Исках да бъда хирург, вероятно повлиян от качествата на нашия семеен лекар, който се грижеше за детските ни заболявания.
Джоузеф Мъри
Днес имаме големи, груби инструменти, ръководени от интелигентни хирурзи, и имаме малки, глупави молекули лекарства, които се изхвърлят в тялото, дифузират наоколо и пречат на нещата, доколкото могат. В момента медицината не е в състояние да излекува нищо.
Ерик Дрекслер
Не съм комик. И не съм болен. Светът е болен, а аз съм лекарят. Аз съм хирург със скалпел за фалшиви ценности.
Лени Брус
Много просто, ние субсидираме високофруктозен царевичен сироп в тази страна, но не и моркови. Докато главният хирург вдига тревога за епидемията от затлъстяване, президентът подписва сметки за ферми, предназначени да поддържат реката от евтина царевица, гарантирайки, че най-евтините калории в супермаркета ще продължат да бъдат най-нездравословните.
Майкъл Полан
Като хирург трябва да имате контролирана арогантност. Ако е неконтролируемо, вие убивате хора, но трябва да сте доста арогантни, за да прережете гърдите на човек, да извадите сърцето му и да вярвате, че можете да го поправите. След това, когато успееш и пациентът оцелее, ти се молиш, защото стигаш дотам само с Божията благодат.
Мехмет Оз
Мразя истории, в които човек има професия и никога не го виждате да работи, като всички онези прекрасни филми на Кари Грант, където той е хирург и никога не го виждате в операционната зала.
Том Улф
Хирурзите могат да изрежат всичко, освен причината.
Хърбърт Шелтън
Знахара и хирурга се отнасят един към друг както художник и оператор.
Валтер Бенямин
Болните по душа настояват, че човечеството е болно и те са хирурзите, които оперират върху него.
Ерик Хофер
Един хирург може да иска да бъде най-добрият хирург в Манхатън, но в Лонг Айлънд през уикенда изобщо да не го интересува как е на тенис кортовете или на масата за пинг-понг. Дори да изключите конкурентоспособността си, когато е подходящо, когато другите хора не са конкурентни, да разпознаете това социално обстоятелство и, разбирате ли, да го охладите. Това е изключително важно конкурентно умение.
По Бронсън
Имаме страхотни мениджъри, които не са прекарали нито ден в училище по мениджмънт. Имаме ли страхотни хирурзи, които не са прекарали и ден в училище по хирургия?
Хенри Минцбърг
- Всички психиатри тайно мечтаят за самоубийство. - А хирурзите? - Те мечтаят да убият пациентите си.
Дж. Г. Балард
По душа съм реконструктивен хирург.
Джоузеф Мъри
Изгодата на моето положение - каза тя, - се състои в това, че аз мога да бъда едновременно жена, и блестящ хирург. А те винаги ще бъдат само идиоти.
Катрин Уеб
...ако хирургът по време на операцията и се разочарова от медицината, тогава това не му дава право да не завърши операцията, да напусне и изостави пациента.
М. Агеев