Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дипломат"
Дипломат - това е човек, който помни рождения ден на една дама, но забравя за нейната възраст.
Робърт Фрост
Дипломатът е човек, който два пъти премисля, после нищо не казва.
Уинстън Чърчил
Дипломатите са изобретени, за да ни губят времето.
Дейвид Лойд Джордж
Дипломатът винаги знае, какво да пита, когато не знае, какво да отговори.
Константин Мелихан
Дипломатите са полезни само при хубаво време. Щом вали, те се давят във всяка капка.
Шарл дьо Гол
Но мечтите за проектиране на дипломати не винаги просперират и ние трябва да се доверим на бъдещето.
Джон Мейнард Кейнс
Дипломатът е човек, за който му плащат много за това, че дълго да мисли, преди да не каже нищо.
Дуайт Айзенхауер
Дипломатът е длъжен да умее да вижда човека, без да поглежда към него, и да гледа на човек, без да го вижда.
Жак Тати
Руските дипломати получават специален речник за общуване с НАТО. Оказва се, че "твоята мама" се пишело разделено.
Дмитрий Рогозин
Сред шепата британски дипломати и военни, запознати с тайната политика на тяхното правителство в Близкия изток - че арабите са насърчавани да се бият и умират въз основа на обещания, които вече са били продадени - имаше много хора, които смятаха тази политика за крайно срамно, оскърбление на британското достойнство.
Скот Андерсън
Дипломатите биват два вида: едните четат вестници и знаят толкова, колкото ние с вас; другите не четат вестници и не знаят нищо.
Едуард Ерио
Наистина добрият дипломат не влиза в победи, дори когато ги печели.
Уолтър Липман
Световната история е заговор на дипломатите против здравия разум.
Артур Шницлер
В крайна сметка работата на дипломатите продължава дори докато други се бият. Така че, не е задължително да е вярно, че всеки трябва да марширува.
Дейвид Брин
Очевидно има някои неща за УикиЛийкс... материалът отчасти е много интересен, въпреки че нищо от него не е истински промени в играта. Мисля, че ако бях американец, щях да се гордея, че американските дипломати са доста усърдни в начина, по който водят хроника на проблемите. Разбира се, въздействието е, че цялата култура на споделяне тръгва надолу.
Миша Глени
Дипломатът копае собственият си гроб с лъжица, вилица и чаша.
Андрей Громико
Като журналист се опитвам да избягвам разговорите с американски дипломати, защото отново и отново съм зашеметен от това колко малко разбират те какво наистина чувстват хората в една страна. Особено момчетата от ЦРУ. Може би са много добри в това да се правят на глупаци, но не мисля така.
Скот Андерсън
Мислех, че ще порасна и ще стана дипломат и ще преговарям за ядрени оръжия.
Тимъти Снайдър
Дипломат - това е човек, който ви позволява да говорите всичко, което желаете, докато получава всичко, което желае.
Кин Хъбърд
Фридрих фон Притвиц унд Гафрон, германският посланик във Вашингтон преди 1933, единственият германски дипломат, който подаде оставка след присъединяването на нацистите към властта.
Люка Дьолатр
Добрият дипломат винаги помни какво трябва да забрави.
Харолд Макмилан
Дипломатът е човек, който може да ти каже да вървиш по дяволите по такъв начин, че да очакваш пътешествието с нетърпение.
Каски Стинет